Devlet orman köylüsünü kredileriyle kalkındırıyor
Orman Bölge Müdürü Yılmaz, Aladağ'da 2, Pozantı'nın Gerdibi köyünde ise 3 aileye traktör, 1 aileye sürütücü ve 57 aileye motorlu testere ve koruyucu donanım kredisi verildiğini açıkladı
Yayınlanma :
04.12.2019 08:56
Güncelleme :
04.12.2019 08:56


ADANA (GÜNAYDIN) – Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, devletin orman köylüsünü kredilerle kalkındırdığını belirterek, bu yıl 13 köyde 157 aileye toplam 1 milyon 330 bin lira üretim mekanizasyonu destek kredisi verdiklerini açıkladı.
Aladağ'da 2, Pozantı'nın Gerdibi köyünde 3 aileye traktör, 1 aileye sürütücü ve 57 aileye motorlu testere ve koruyucu donanım kredisi verildiğini belirten Yılmaz, bu kredilerin 2020 ve sonraki yıllarda da artarak devam edeceğini dile getirdi.
Yılmaz, "Adana'nın tüm ilçelerini ve köylerini adım adım geziyoruz. Pozantı, Karaisalı ve Aladağ'da yoğun çalışmalarımız var. Nerede, hangi köylümüzün neye ihtiyacı varsa devlet olarak destek çıkıyoruz. Süt koyunculuğu, sığırcılık, güneş enerjisi, traktör, motorlu testere gibi çeşitli alanlarda köylümüze destek çıkıyoruz. Bu kredilerin yüzde 20'sinin hibe olması köylülerimizi mutlu ediyor." şeklinde konuştu.
KÖYLÜLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Orman Genel Müdürlüğünün orman köylüsünün kalkındırılmasına yönelik başlattığı üretim mekanizasyonu projesi kapsamında verdiği Traktör, sürütücü(tambur), motorlu testere ve koruyucu donanım destek kredileri köylülerin yüzünü güldürdü.
Proje kapsamında, Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü dâhilinde kalan Gerdibi köyünde, 3 aileye traktör, 1 aileye sürütücü ve 57 aileye motorlu testere ve koruyucu donanım kredisi verildi. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından % 20’si hibe olmak üzere Orköy kredisi olarak verilen üretim desteği orman emvali üretiminde çalışan köylüleri sevindirdi. Gerdibi köyünde destek alan köylüleri ziyaret eden Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, verilen üretim araç ve gereçlerinin hayırlara vesile olmasını diledi. Yılmaz, “2019 yılı içinde 13 köyde 157 aileye toplam 1 milyon 330 bin lira üretim mekanizasyonu destek kredisi verdik, 2020 ve sonraki yıllarda da diğer kredilerle birlikte üretim mekanizasyonu destek kredilerini de arttırarak devam ettireceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: