Olay, dün İstanbu’un Silivri ilçesinde akşam saatlerinde yaşandı. Sabri Mutluer(57) eşi Naime Mutluer(57) köyde çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşıyordu. Birkaç ay önce Pakistanlı olduğu söylenilen 2 kişi yanlarına çalışmaya geldi. Şahıslar, Mutluer çiftine işlerinde yardımcı oluyor çiftlik içerisinde bulunan bir müştemilatta konaklıyordu.
DOMUZ BAĞI YAPARAK BAĞLADILAR
Cinayet akşamı olay şöyle gelişti… Sabri Mutluer’e hayvancılıktan kazandığı bir miktar para gelmişti. Parayı gören yabancı uyruklu şahıslar, Sabri Mutluer’i kaldıkları daire içerisinde öldürüp karısının ise ellerini ayaklarını bağlayıp yine Mutluer’e ait olduğu söylenilen araç ile kayıplara karıştılar. İddiaya göre, cinayeti işleyen şüpheliler, Sabri Mutluer’i kaldıkları yere bir şey sorma bahanesiyle çağırdılar. Saldırganların ilk önce kafasına Sabri Mutluer’e sert bir cisimle vurup arkadan bıçakladırı, diz kapaklarını kesip “Domuz bağı” yaparak bağladıkları iddia edildi.
“BUNLARA PARA VERMEZSEM BENİ ÖLDÜRÜRLER”
Sabri Mutluer’in yeğeni Filiz Öktem yanında çalışan 2 kişinin cinayeti işlediklerinden şüphelenildiğini ifade etti. Öktem, “ Ben sürekli dayım ile konuşuyordum. Dayımın gönlü tok olduğu için, ‘Ben bunlara fazla para veriyorum. Bana para gelip gidiyor. Bir isterseler 2 veriyorum. Yiyeceklerini bol bol alıyorum. Bunlara para vermezsem beni öldürürler’ diyordu. Hakikaten dediği gibi de oldu. O gün yüklü bir para geliyor herhalde onu görüyorlar” diye konuştu.
SÜT ALMAYA GELEN SÜTÇÜ ULAŞAMAYINCA ŞÜPHELENDİ
Sabah çiftlikten süt almaya gelen sütçünün cevap alamaması üzerine konuyu etraftakilere haber verdiğini anlatan öldürülen Sabri Mutluer’in kayınbiraderi, Tuncay Köse, “Sabah telefon ettiler. Sütçü geliyor sütleri almaya. Sütçü ulaşamıyor Sabri’ye. Ulaşamayınca komşular bana telefon etti. Bizde geldik Jandarma geldi. Jandarma ile beraber içeriye girdik. İçeride öldürülmüş vaziyette bulduk. Eniştemi öldürdükten sonra eve gidiyorlar. Sonra kız kardeşimde çalışanları olduğu için kapıyı çalınca kapıyı açıyor. Onunda elini ayağını ağzını bağlıyor. Komşularda birisi gidiyor evde ilk önce kız kardeşimi buluyor. Kardeşimi bulunca kardeşim diyor ki ‘eşimi öldürdüler, paraları aldılar, kaçtılar’ diyor” dedi.
Öte yandan emniyet ve jandarma ekipleri her yerde cinayeti işlediği ileri sürülen 2 şüpheliyi arıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: