Dr.Koçak, ÇÜ'de bir ilki başardı
Çukurova İle Barselona Üniversitesi’nden “Öncelikli Alanlardan Enerji Depolaması” konusunda çift doktora diploması aldı
Yayınlanma :
19.10.2020 15:47
Güncelleme :
19.10.2020 14:30


‘Yüksek Sıcaklıkta Dolgulu Yatakta Termal Enerji Depolama-Gıda Endüstrisi Örnek Uygulama’ başlıklı doktora çalışmasının danışmanlıklarını Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Halime Paksoy ve Barselona Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Fiziksel Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ana Ines Fernandez yaptı.
Prof. Dr. Halime Paksoy’un danışmanlığında enerji depolama konusunda tamamlanan 12. doktora tezi olan çalışmada, sanayide güneş enerjisinden daha fazla ve ekonomik olarak yararlanmak için araştırmalar yapıldı.
“4 Tane SCI Yayını Literatüre Kazandırıldı”
Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Paksoy, çalışmada geliştirilen kentsel dönüşüm projelerinden açığa çıkan yıkıntı atıklarına dayalı enerji depolama malzemesi hakkında bir patent başvurusu yapıldığını ve biri değerlendirmede olan 4 tane SCI yayını literatüre kazandırıldığını duyurdu.
Prof. Dr. Paksoy şöyle devam etti;
“Geliştirilen enerji depolama malzemesi ve sistemi ile 750 °C ye kadar endüstriyel uygulamalarda güneş enerjisinden yararlanılarak enerji verimliliğinin %40‘a kadar artırılabileceği gösterildi. Bu çalışmanın öncesinde Üniversitemizin de ortağı olduğu 14 farklı ülkeden 22 katılımcının bir araya geldiği Avrupa Birliği Horizon 2020 INPATH-TES projesi (http://www.inpathtes.eu/) kapsamındaki işbirlikleri bu eş danışmanlık çalışmasına yol açtı. Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen Türk yükseköğretiminin uluslararasılaşmasına katkı sunabilecek 20 pilot üniversiteden biridir. Uluslararasılaşma misyonu kapsamında, benzer proje ve eş danışmanlı doktora çalışmalarının Üniversitemizde artmasını diliyoruz. Bu çalışmada özverili çalışmalarıyla her iki üniversiteden de doktora diploması almayı başaran Dr. Burcu Koçak’a, Prof. Dr. Ana Ines Fernandez’e, eş danışmalık anlaşmasının hazırlanması aşamasında önemli destekler veren Fen Bilimleri Enstitüsüne, Dış İlişkiler Birimine ve çalışmaların yapıldığı laboratuvarı tahsis eden ÇÜMERLAB’a, ÇÜ BAP Proje No: FDK-2018-9602 ve AB Horizon 2020 INPATH TES Proje ID:657466BAP proje desteklerine teşekkür ederiz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: