Olaydan sonra kaçan katil zanlısı hakkında kırmızı bülten çıkartıldı
Neşe KARADAĞ
ADANA(GÜNAYDIN)- Adana’da ‘Düğüne elektrik verme’ meselesi yüzünden İsmet Gülşen’i (34) silahla öldürdüğü iddia edilen bakkal Sercan Kayan (22) müebbet hapis, babası İsmail Kayan (53) ise 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle yargılanmaya başladı. Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Kayan hakkında kırmızı bülten çıkartıldı.
Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde 15 Ekim 2023’de İddiaya göre, bir fabrikada işçi olarak çalışan İsmet Gülşen, evinin sokağındaki kapalı semt pazarında izinsiz yapıldığı öne sürülen düğünden gelen gürültünün geç saatlere kadar devam etmesi nedeniyle uyuyamadı. Gülşen, 112 ve zabıtayı arayarak durumu bildirdi.
ELEKTRİĞİ KAPATTI
Yine iddiaya göre polis ve zabıtanın gelmemesi üzerine saat 22.00-22.30 sıralarında düğün yerine giderek elektriğin sağlandığı trafonun şalterini indirerek elektriği kapattı. Elektriğin kapatılması üzerine düğüne gelenlerin alış veriş yaptığı bakkal İsmail Kayan ve oğlu Sercan ‘Elektriği niye kapattın’ diyerek İsmet Gülşen ile tartıştılar. Tartışma sırasında Sercan Kayan tabanca ile İsmet Gülşen’e ateş etti. Ağır yaralanan Gülşen hastanede kurtarılamayarak öldü. Olaydan sonra katil zanlısı Sercan Kayan kaçtı.
DAVAYA BAŞLANDI
Olaydan sonra katil zanlısı Sercan Kayan hakkında ‘Kasten öldürme’, babası İsmail Kayan içinde ‘Suç delillerini yok etme, gizlemek veya değiştirmek, suçluyu kayırma’ suçlarından Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya başlandı.
‘NİYE YÜKSEK ÇALIYORSUNUZ?’
Davanın ilk duruşmasına olaydan sonra kaçan ve yakalanamayan ve hakkında müebbet hapis cezası istenen katil zanlısı Sercan Kayan katılmadı. Tutuksuz yargılanan babası İsmail Kayan Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Öldürülen İsmet Gülşen’in eşi Şennur Gülşen ile tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen sanık İsmail Kayan, suçlamayı kabul etmedi. Olay günü mahallede 2 düğün olduğunu belirten Kayan, “İsmet trafonun şalterini kapatarak elektriği kesmiş, arabasını da trafonun önüne park etmişti. Düğün sahipleri arabasını çekmesi için İsmet’in evine gitti. Aralarında tartışma çıktı. Daha sonra İsmet birkaç kez düğün yerine gidip ‘Niye yüksek çalıyorsunuz?’ diye bağırdı. Ben müşterilerimle ilgilenirken geç saatlerde İsmet oğlum ile tartışıyordu. Ayırmaya çalıştım. Meselenin ne olduğunu sorduğumda ‘Mesele düğünler’ dedi. Düğün sahibi biz değildik, biz bakkal işletiyorduk. İsmet beni dövdü, küfür etti, hepimizi öldüreceğini söyledi. İsmet oğluma doğru geliyordu, bir silah sesi geldi, silah sesi düğünden mi geldi, yoksa öğleden sonra tartıştığı insanlardan mı geldi bilemiyorum. Oğlumu kaçırmadım, saklamadım” dedi.
‘GÜVENLİK KAMRASININ KABLOLARI YANDI’
İşyerinin güvenlik kamerasının kablolarının sökülmüş olması ile ilgili de Kayan, “İşyerinde birden fazla makina çalıştığı için sistem kaldırmadı. Kameranın kabloları yandı. Ben de söktüm. Orada devletin kameraları da var, her şey göz önündedir” diyerek beraatini talep etti.
‘ARTIK DAYANAMIYORUM’
Öldürülenin eşi Şennur Gülşen sanıklardan şikayetçi oldu. Eşinin fabrikada çalıştığını belirten Gülşen, “Olay günü mahallede düğün vardı. Düğünden ses geldiği için zabıtaya haber verdik, polisi aradık. İşlem yapılmadı. Gün içerisinde defalarca şikayetimizi bildirdik. Aracımız trafonun orada sürekli duruyordu. Öğleden sonra gelip eşimin aracını sormuşlar. Eşim bakkala gidip geldi. Akşam saatlerinde aracı trafonun oradan çekip evin önüne getirdi. Eşim arabayı getirince pazar yerinin ışıkları yandı, düğün sesi yüzünden eşim “Sabah işe gideceğim düğün sesine artık dayanamıyorum” diyerek dışarı çıktı. Balkona çıktığımda sanıklar eşimin arkasından yürüyordu. Ben de tartışma çıkar dişe arkasından gittim. O sırda silah sesi duydum. Eşim yerde yatıyordu. İsmail, oğlu Sercan’ı bakkalın içine sürüklüyordu. Sercan’ın elinde silah vardı. Düğünde gürültü olması ve trafonun şalterinin açılıp kapanması nedeniyle eşimi öldürdüler. Ben etraftakilere ‘Tutun bunları olayı yaptı, kaçmasınlar’ dedim. O sırada kalabalık bakkalın içine toplandı. İsmail, “Benim oğlum işledi siz karışmayın” dedi. Sonra araca binip gittiler” diyerek sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARTILDI
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık İsmail Kayan’ın yurtdışı yasağın devamına karar verirken, olaydan sonra kaçan katil zanlısı İsmail Kayan’ın yurtdışına çıkmış olma ihtimaline karşı kırmızı bültenle yakalama çıkartılmasına karar verdi. Duruşma, eksikliklerin tamamlanması ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: