Dünyanın ilk uzaktan beyin ameliyatı yapıldı
5G teknolojisi kullanılarak 3 bin kilometre ötedeki bir hastanın beyin ameliyatını gerçekleştirdi.
Yayınlanma :
18.03.2019 16:32
Güncelleme :
18.03.2019 16:51


Cerrah, Pekin merkezli PLAGH hastanesinde bulunan araçları 3 bin kilometre uzaklıkta bulunan güney Hainan'daki klinikten idare etti.
3 saat sürmesi öngörülen operasyonun ise planlandığı gibi gerçekleştiği ve başarıyla sonuçlandığı açıklandı. Parkinson'dan muzdarip olan hastanın ise, operasyon sonrasında sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hasta, dünyada ilk defa gerçekleşen bu operasyonun ardından "Kendimi iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.
Doktor, operasyonda Huawei tarafından geliştirilen 5G donanımlı bir bilgisayar kullandı. Gerçek zamanlı koordinasyon özelliği olan teknolojiyle ilgili konuşan Dr. Ling, "Hastanın 3 bin kilometre ötede olduğu neredeyse anlaşılmayacaktı" dedi.
Bugüne kadar kullanılan 4G teknolojisi video ve uzaktan kontrol gecikmeleri nedeniyle tıbbi müdahalelerde kullanılamıyordu. Ancak 5G ile bu sorun da aşılmış görünüyor.
Daha önce de yine Çin'de bir hayvanın uzaktan ameliyatı yine 5G teknolojisi ile gerçekleştirilmişti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: