HER SORUNA ÇÖZÜM VAR!
ÇOLDER BAŞKANI ÖZGE DEMİRDELEN, “SORUNLAR, SADECE ANLATMAKLA DEĞİL,ÇÖZÜME ORTAK OLMAKLA ÇÖZÜLEBİLİR” DEDİ.
Yayınlanma :
29.09.2021 09:10
Güncelleme :
29.09.2021 09:10


ADANA(GÜNAYDIN)
Adana’da faaliyet gösteren Çözüme Ortak Ol Derneği (ÇOLDer) Başkanı Avukat Akademisyen Özge Demirdelen, insanlığı yel alıp gitmiş olamayacağını, yeter ki istersek, çözüm bulursak, “biz” olursak, elimizi taşın altına koyarsak, her şeyin değişebileceğini, söyledi.
Demirdelen, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen ÇOLDer 1. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliğindeki konuşmasında; eğitim, ekonomi, sosyal, bilimsel, teknoloji, kültürel, istihdam, çevre gibi her alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermek üzere yola çıktıklarını belirterek, bu konudaki çalışmalarını ÇOLDer’in tanıtım videosu eşliğinde anlattı.
Demirdelen, çözüm odaklı sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerine başlamadan dernek üyeleri olarak öncelikle kendilerinin farkındalık bilincini daha da arttırmak için dernek içi eğitim aldıklarını, daha sonra dokunabilecek ne kadar insan varsa onlara ulaşmaya çalıştıklarını, şu anda 9 ayrı komite olarak proje ürettiklerini bildirdi.
Kadınların ve Toplumun Farkındalık Bilincini Geliştirme Komitesi, İstihdam ve İstihdamda Eşitlik Komitesi, Sivil Toplum Kuruluşları İle İletişimi Ve Ortak Hareketi Geliştirme Komitesi, Bilim ve Teknoloji Komitesi, Toplum Sağlığı ve Bilinçlendirme Komitesi, Fikir Atölyesi ve Proje Değerlendirme Komitesi, Çevre ve Hayvan Hakları Komitesi, Engelsizliğe Engel Olma Komitesi ve Çocuk Hakları ve Geleceğe Umut Komitesi olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Özge Demirdelen, şöyle devam etti:
‘ÇOLDer olarak öncelikli hedefimiz; farkındalığın oluşturulması, eşitsizlik durumunun ortadan kaldırılması, proje üretilmesi ve yardımlaşma bilincinin geliştirilmesini gerektiren her alandır. Yani biz, toplumu ilgilendiren her alanda varız.
Derneğimiz çözüm olma sevdalılarının bir araya geldiği büyük bir ailedir. Sorunların temeline inerek çözüme ortak bir sivil toplum kuruluşu olarak yola devam ediyoruz. Hep birlikte sorunlara çözüm bulabiliriz. Bu mümkün. Bu yüzden ÇOLDer ile geleceğe olan umudu ve çözümleri çoğaltmaya hazırız. Belki dünyayı değiştirmeye gücümüz yetmez; ama elimizden gelen yapabiliriz. Mesela bir hayata dokunuruz, o da bir başkasına, o da gider bir diğerine… derken böyle böyle bir şeylerin gerçekleşebileceğini görebiliriz.
Bir sene boyunca neler yaptıklarını anlatan ikinci video gösteriminin ardından konuşmasına devam eden Demirdelen, “”Ben” olmayı, “Kadın” olarak dünyada yer almayı çok seviyorum. Siz de sevin ve kaderinizi kendiniz tayin edin. Sakın; ama sakın başkalarının eline bırakmayın. Eğitimde, İstihdamda, hukukta, politikada, sosyal hayatta… Her yerde “Biz varız!” diyerek, umuduyla mücadeleye devam edeceğini belirtti.
Demirdelen; bir yıl içinde hayata geçirdikleri projelerden de söz ederek, Mutfak Atölyesi ve Payhane Kafe’de Adana Büyükşehir Belediyesi ve RESLOG işbirliğiyle yürütülen projede, “Uluslararası Koruma Kapsamında Haklar ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konularında söyleşiler yaptıklarını, “Adana İli 4 Mevsim Eylem Planı” oluşturmak için belediyeye bir rapor sunduklarını ve bunun kabul edildiğini, engelsizliğe engel olma Komitesi ile sorun ve önerilere dair rapor hazırladıklarını, blokzincir ve AB Yeşil Mutabakatı ile ilgili rapor hazırlığında olduklarını ve daha hazırlık aşamasında bulunan birçok projelerinin de bulunduğunu kaydetti.
Demirdelen, ÇOLDer’in geçen bir yıldaki temasının, “Kadını erkek de desteklemeli. Kadının yanında erkek de olmalı. Siz de ses olmalısınız! Hep Birlikte Biz Olmalıyız" olduğunu; yeni dönemin temasını ise, “Dünya eski haline dönsün. Gelecek nesile ve doğaya saygı” sloganıyla belirlediklerini kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: