Olay, merkez Çukurova İlçesi'nde Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu (TAG) üzerinde meydana geldi. Uzun zamandan beri işsiz olduğu için 3 yıl önce eşinden boşanan Şahin Yıldız, bütün çabasına rağmen düzenli bir iş bulamadı. İşsizlik nedeniyle velayeti annelerinde olan 2 kızını da göremeyen Yıldız, ölmeye karar verip Seyhan Nehri'nin üzerinden geçen otoyola çıktı. Demir korkulukları aşıp, nehre doğru sarkan Yıldız'ın niyetini anlayan vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri Şahin Yıldız'ın yanına gelip konuşarak ikna etmeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Cankur ekipleri ise atlama ihtimaline karşı bot ile nehire açıldı. Can yeleklerini hazırlayan Cankur ekipleri Şahin Yıldız'ı kurtarmak için hazırlıklarını tamamlayıp beklemeye başladı.
CEVABI ZOR BİR SORU
Köprü korkuluklarına tutunarak derdini anlatan Yıldız, kendisini ikna etmek için yanına gelen polislere, "Başka çarem kalmadı. İş bulamadım. Ben dürüst bir insanım, yolda bulduğum bin 200 liralık telefonun sahibini arayıp buldum, ona teslim ettim. Kötü bir insan olsam, böyle yaparmıydım. Ama benim, iki çocuğum var, annelerinde kalıyorlar. Onların yüzüne bakamaz oldum. Size bir soru soracağım, senin iki çocuğun var, birinin adı Sena, diğeri Nisanur, onlarla beraber olduğunda, manavın yanından geçerken meyveleri görüp, canları çeker, isterler diye montunun önünü açıp gözlerini kapatarak götürüyor musun? Ben öyle yapıyorum" Başka çarem kalmadı" diye konuştu.
Şahin Yıldız'ın sorusu karşısında söyleyecek söz bulamayan polis memurunun imdadına, amiri yetişti. Çevrede toplanan polisleri uzaklaştıran amir, cebinden çıkardığı cüzdanındaki kızlarına ait fotoğrafları gösteren Yıldız'a iş bulma sözü verdi. İntihar etmekten vazgeçen Şahin Yıldız, ifade için Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.
İntihar girişimindeki işsiz babanın sorusuna polis cevap veremedi
Simit satıcılığı yapan 36 yaşındaki Şahin Yıldız, velayeti boşandığı eşinde bulunan 2 kızını parasızlık yüzünden göremediğini söyleyip, intihar etmek istedi.
Yayınlanma :
26.03.2015 12:44
Güncelleme :
26.03.2015 12:44


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: