İş adamını öldüren çiftçiye 25 yıl hapis cezası verildi
Son sözleri, “Çok pişmanım, keşke olmasaydı” oldu
Yayınlanma :
09.11.2019 08:40
Güncelleme :
09.11.2019 08:40


ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da, Mersin’li iş adamı Ekrem Şenel’i alacağını ödemediği iddiasıyla lüks otomobili içinde 13 kurşunla öldürdüğü öne sürülen çiftçi Musa Zehir 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi.
Tarım şirketi sahibi Ekrem Şenel (43), geçen yıl 18 Nisan'da avukatının bürosunun bulunduğu merkez Seyhan ilçesi Fuzuli Caddesi'ne giderek aracını park etti. Kısa süre sonra avukatının bürosundan çıkıp lüks otomobiline binen Şenel, borçlu olduğu iş adamı Musa Zehir'in tabancayla ateş açması sonucu hayatını kaybetti. Olaydan sonra tutuklanan Zehir Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Duruşmaya öldürülen iş adamı Ekrem Şenel'in babası Ramazan Şenel ile tarafların avukatları da geldi. Mahkeme Başkanı, dava dosyasında araştırılacak başka husus olmaması üzerine taraflara söz hakkı verdi. Öldürülen iş adamının babası Şenel, oğlunu öldüren sanığın cezalandırılmasını isteyip, “Taktiri yüce mahkemenize bırakıyorum” dedi.
Sanık Musa Zehir de son savunmasında, olay nedeniyle çok pişman olduğunu söyledi. İş adamı Ekrem Şenel’in kullandığı 33 plakalı otomobili yolda görünce kendisinde şüphe oluştuğunu ifade eden Zehir, “Daha önce Ekrem’in olay yerine yakın yerde yazıhanesi vardı. Acaba o mudur diye durdum. Zaten bir sigara içimlik bekledim. Bir işyerinden çıktı. Kendisine bağırdım. Beni gördü. Karşıya koşarak geçtim, çünkü trafik yoğundu. Orta refüje geldiğimde, arabaya biniyordu, binerken de küfür ediyordu. ‘Allah’ın oğluna borcum yok, alabilirseniz gelin alın’ diyerek küfür ediyordu. Kendimi kaybettim. O anda kaç el ateş ettim hatırlamıyorum. Pişmanım, keşke olmasaydı” dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Musa Zehir’i ‘Kasten insan öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 25 yıl hapis cezasına indirildi. Tutukluluğunun devamına karar verilen sanık Zehir’e ayrıca, ‘ruhsatsız silah kullanmaktan’ da 1 yıl hapis 500 lira adli para cezası verildi. Bu cezası ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: