‘İşsiz avukatlar mezun ediliyor’
Adana’da ‘Şirketler Hukuku’ paneli yapıldı
Yayınlanma :
14.01.2020 08:43
Güncelleme :
14.01.2020 08:43


ADANA(GÜNAYDIN)-Adana Barosu’nun düzenlediği “Güncel Gelişmeler Işığında Şirketler Hukuku” panel yapıldı.
Bir otelde yapılan panelin açılışında konuşan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, yargı camiasının en önemli tartışma konusunun yeni hukuk fakültelerinin açılması olduğunu söyledi. Türkiye’deki hukuk fakülteleri sayısının Kıbrıs ve Türki Cumhuriyetlerdekilerle birlikte 127’ye çıktığını belirten Baro Başkanı Küçük, “Sayı çok yüksek, inanılmaz yüksek sayı. Çünkü,bugün itibarıyla ülkemizde avukat sayısı 135 bini geçti. Hukuk fakültelerindeki öğrenci sayısı 80 bini geçti. 4 yıl sonra yürürlüğe girecek olan hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavı oluncaya kadar 80 binden fazla meslektaş sayısında artış olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren 190 bin olan hukuk fakültesi tercih etme dilimi 125 bine çekildi Biraz yeni gelen öğrenci sayısında azalmaya sebebiyet verecek ama yeteri kadar akademisyen kadrosu bulunmayan hukuk fakültelerinde öğrenci sayısını arttırmak fakülte sayısını arttırmanın yetkin hukukçular yetiştirmediği gibi tam tersi üniversite mezunu işsizler işbulamayan avukatlar hukukçular yaratmakta. Bu olumsuz sonuç genç meslektaşların bizlere ilettiği kaygılarla hissediliyor” dedi.
Baro Başkanı Küçük, Adana Barosu kayıtlarında şu an çalışma ihtiyacı nedeniyle büro arayan avukat szayısının sayısının 250’yi bulduğuna dikkat çekti.
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi - Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu’nun yönettiği panelde, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Ayoğlu "Şirket Karar Mekanizmalarında Yönetim Kurulu ve Genel Kurul Kararları Ekseninde Meydana Gelebilecek İhtilaflar", Dr. İsmail G. Esin "Özel Girişim Sermayesi ( Private Equity) Yatırımları ve Şirketler Hukuku ; Karar Mekanizmaları ve Veto Hakları", ISTAC Genel Sekreteri Av. Yasin Ekmen de "Şirketler Hukuku ihtilaflarında Tahkim" konularında sunumda bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: