Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptığı operasyonda Korkuteli’ne bağlı Ulucak susuzunda kaçak kazı yapıldığı ihbarı aldı. Yapılan operasyonda 15 dönümlük bir arazi içinde tabanı mozaik kaplı Bizans dönemine ait kilise ve yerleşim yeri ortaya çıktı. Kaçak kazı yapan Z.K. jandarma tarafından gözaltına alındı. Ev ve tarlada yapılan aramada dibek taşı, büyük boş küp ele geçirildi. Jandarma ekipleri, araziyi koruma altına alırken, Olay yerine gelen müze yetkilileri, 15 dönümlük arazide geniş bir inceleme yaparak alanı koruma altına aldı.
Kaçak kazıdan tarih fışkırdı
Jandarma ekiplerinin kaçak kazı ihbarı üzerine operasyon düzenlediği bölgede yapılan incelemede, mozaik kaplı Bizans dönemine ait kilise ve yerleşim yeri ortaya çıktı.
Yayınlanma :
12.05.2016 09:32
Güncelleme :
12.05.2016 09:32
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: