Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, çöp toplama ve temizlik ihalesini alan yüklenici firmanın sahtecilik yaptığını fark etmesi üzerine ilgili firma hakkında İçişleri Bakanlığı, Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet müdürlüğüne suç duyurusunda bulunarak kamu zararını önledi. Başkan Uludağ, “Babamın oğlu da olsa kamunun zararına müsaade etmem, yetim hakkı yedirmem” dedi.
İlgili firmanın sahteciliğini tespit ettikten sonra yasal süreç için girişimlerde bulunduğunu ve firmayla sözleşmeyi derhal feshettiğine dikkat çeken Sarıçam Belediye Başkanı Uludağ, şunları söyledi: “Kamu zararının önüne geçmek için de ilgili firmanın belediyede bulunan 650 bin liralık alacağının 568 bin TL’lik kısmını kesip kamuya irat kaydettik. Kalan 81 bin 918 TL içinse icra takibi başlattık. Böylece kamu zararı oluşmasını bizzat ben ve bürokratlarımla önlemiş olduk. Bu arada alt yüklenici firmanın 155 bin liralık ödeme belgesinin de sahte olduğu ortaya çıktı. Belediye tarafından ilgili firmaya kişi borcu çıkarılıp geri tahsil edilmiştir.
Sözleşme bu arada fesih edildi. Fesih işleminden sonra Adan Emniyetine, Cumhuriyet Savcılığına ve İçişleri Bakanlığı'na bilgi verdim. Kamunun zararını önlemiş durumdayız. “ diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: