HAYDAR ŞENGÜL
ADANA (GÜNAYDIN) – Her öğün tüketilen, sofraların olmazsa olmaz ürünü ekmek askıda ihtiyaç sahiplerini bekliyor. Mert Ekmek Fabrikası İşletme sahibi, Kenan Çakmak İhtiyaç sahiplerinin ücretsiz olarak ekmek almalarını sağlayan askıda ekmek uygulamasını 1 yıldır aralıksız sürdürdüklerini belirtti.
Uygulama sayesinde her gün birçok ihtiyaç sahibi vatandaşın ücret ödemeden evine ekmek götürdüğünü belirten Çakmak, "İhtiyacı olan fakir ailelerimiz bize gelerek ekmek istiyordu. Bu tür ailelere ilk günlerde fazla yardımcı olamıyorduk. Şimdi ise askıda ekmek kampanyamıza hayırsever vatandaşlarda katılınca bu iş çığ gibi büyüdü” dedi.
FAZLA EKMEK ALIP ASKIYA BIRAKIYORLAR
Evine ekmek alan hayırseverlerin fazla ekmek alıp askıya bıraktıklarını söyleyen Çakmak; ‘Hayırseverler evlerine ekmek alırken iki ekmek de askıya alıyor. Bizlerde eksildikçe ekleme yapıyoruz. Burada neredeyse herkes kendi ihtiyaçları kadar aldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere de ekmek alıyor. Biz de bunları ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Bizlere destek veren tüm müşterilerimizden Allah razı olsun. Hepsi yardımcı oluyor" diye konuştu.
Askıda ekmek uygulaması sayesinde ekmek verenle ekmek alanın birbirini görmediğini kaydeden Çakmak, "Ekmek israfının önüne geçilmesi için ihtiyacı kadar ekmek alınmasını, çöpe atılmamasını ve ihtiyacı olanlara da yardımcı olunmasını bekliyoruz" dedi.
UYGULAMADAN HERKES MEMNUN
Askıda Ekmek Kampanyasına katılan hayırsever vatandaşlar bu geleneğin toplumsal dayanışma adına çok yerinde bir uygulama olduğunu vurguladı.
Ekmek üretimini üç kuşaktır kendine meslek edinen Mert Ekmek Gıda Unlu Mamulleri San. Tic. Ltd. Şti. Kenan Çakmak ve Kardeşleri Yönetiminde 2000'den beri, 20 çeşit birbirinden lezzetli ekmeği Tam Kapasiteyle üretime devam ediyor. Mert Ekmek fabrikasyon ve karafırın olmak üzere iki çeşit üretim şekli bulunmaktadır. Üretiminde standart ekmek ve ülkemizin birçok yöresine ait lezzetiyle marka olmuş ürünleri bünyesinde üreterek hizmet veriyor.
KURULUŞLARIN GÜNLÜK İHTİYACINI KARŞILIYOR
Birçok resmi, özel catering kurum ve kuruluşların ekmek ihtiyacını günlük olarak karşılıyor. Üretim esnasında tarım ve köy işleri bakanlığının belirttiği kural ve standartlarda bu kurumun vermiş olduğu üretim ve yeterlilik belgesiyle gıda mühendislerinin gözetiminde hijyen ve sağlıklı koşullarda ürünlerini üretiyor. Üretim tesisleri Adana Yurt Mahallesinde olup 100 kilometre alan içerisinde günlük servisini istenilen saatlerde aksatmadan yapabiliyor..
HER TÜRLÜ ÜRETİM VAR
Katkısız Ekşi Mayalı Trabzon Ekmeği (1.6 kg ve 3.2 kg) Katkısız Ekşi Mayalı Rize Baston Ekmeği (800 gr.) Halep Ekmeği (600 gr.) Urfa Lavaşı, Amasya Haşhaşlı Ekmek Karadeniz Mısır Ekmeği Hamsili Ekmek Francala Ekmek 200 – 400 gr.
Yorumlar
Kalan Karakter: