Kiremithane Platformu çatısı altında birleştiler
ADANA’DA İLK KEZ, BİR MAHALLE BUNU YAPTI.
Yayınlanma :
08.03.2022 11:37
Güncelleme :
08.03.2022 11:37


ADANA(GÜNAYDIN)
Adana’nın en köklü mahallelerinden olan Kiremithane’de yetişen, sevilen ve sayılan iş insanları ile bürokratlar Kiremithane Platformu çatısı altında bir araya geldi.
Kentin en bilinen dergilerinden Business Life Dergisi Kiremithane Mahallesi’nin tarihine ışık tutacak, belgesel niteliğinde yazı dizisi hazırlayarak bir ilki gerçekleştirmişti.
Her biri kendi sektöründe zirve yapan isimlerden oluşan iş insanı, avukat, doktor, milletvekili, spor adamı ve bürokratlardan oluşan bir grup Kiremithane gönüllüsü ile yapılan ‘Yaşanmışlıkların Odak Noktası Kiremithane’ röportajlarının kahramanları Çivi Restaurant’ta bir araya gelerek o günleri yad etmenin yanı sıra Kiremithane için neler yapılabileceği üzerinde beyin fırtınası yaptı. Sonuç olarak, “Kiremithane Platformu” çatısı altında birleşerek özellikle mahalle gençliğinin eğitimlerinden tutun da, iş istihdamına kadar bir çok konuda yardımcı olma kararı aldılar.
Platform Başkanlığı’na kentin sevilen iş insanı ve kanaat önderi Mithat Alp, oy birliği ile seçilirken mahallenin sözü geçen isimlerinden Mehmet Sümer de mahalle sakinleri ile platform arasında köprü görevini üstlenerek önemli bir sorumluluk aldı. Business Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kerem Demiral da platformun genel koordinatörlüğü görevini üstlendi.
ONUR DUYDUM
Kiremithane Mahallesi’nde yetişip büyümekten onur duyduğunu ifade eden Platform Başkanı Mithat Alp, “Mahallemizdeki çocukların eğitimleri, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve iş istihdamı konusunda el birliği ile çalışma yapacağız. Platform olarak ilk tohumu ektik. İnşallah, ileri ki zamanda dernek veya vakıf çatısı altında daha geniş katılımla Kiremithane’ye hizmet için çalışma fırsatı da buluruz. Katılımınız ve destekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
KİMLER VAR?
Kiremithane Platformu, ilk etapta şu isimlerden oluştu: İş insanı Mithat Alp, İş insanı Mehmet Hanifi Kalo, İş insanı Halim Şimşek, Milletvekili Orhan Sümer, Av. Mehmet Sağlam, İş insanı Enver Dalkıran, Uzm. Dr. Hasan Yeşilağaç, Av. Müslüm Susar, İş insanı ve siyasetçi Sait Doğan, İş insanı Veysel Çelik, İş insanı Atilla Kalo, İş insanı Hacı Oruç, İş insanı Uğur Doğan, İş insanı Nihat Dizman, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Seyhan Belediyesi Basın Yayın Müdürü Gökhan Üney ve Business Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demiral, Çukurova Press Gazetesi Sahibi Engin Kanber, Şenadım Emlak Sahibi Erdal Kemal Şenadım, Yüreğir Belediyesi Basın Danışmanı Şehmus Baysal ve VIP Haber Gazetesi Sahibi Hüseyin Azar da toplantıya katılarak destek sözü verdiler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: