‘Kurban fiyatlarında artış beklemiyoruz’
Hayvan pazarlarında kurbanlık satışlarında hareketlilik başladı. Gültekinler A.Ş Berat Et Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gültekin, kurbanlık fiyatlarında artış yerine aksine düşüş olduğuna dikkat çekti
Yayınlanma :
28.06.2022 10:04
Güncelleme :
28.06.2022 10:04


ADANA(GÜNAYDIN)- Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Gültekinler A.Ş & Berat Et ve Kaburgacı Mustafa Usta , her bütçeye uygun kurbanlık satışlarına devam ederken, şehit aileleri ve gazilere yüzde 5 indirim uygulayıp kesim ve parçalama hizmetlerini de ücretsiz yapacak.
Besiciler yetiştirdikleri büyük ve küçükbaş hayvanları canlı hayvan pazarına getirerek alıcılarını bekliyor. Kalite ve hijyenden taviz vermeyen Gültekinler Grup Gıda Hayvancılık A.Ş., Berat Et ve Gıda Şarküteri olarak 5 şubesi bulunan ve bunların yanında Kaburgacı Mustafa Usta’yı da görkemli bir törenle hizmete açan işletmenin sahibi Abdullah Gültekin, Kurban Bayramı’nda kendi besledikleri küçükbaş hayvanların satışını sürdürüyor.
‘FİYAT YÜKSELİŞİ BEKLEMİYORUZ’
Gültekinler A.Ş Berat Et Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gültekin, Kurban Bayramı’nda bir fiyat yükselişi beklemediklerini söyledi. Yaklaşık 30 yıldır hayvancılık yaptığını belirten Gültekin, yetiştirdiği küçükbaş hayvanı satmak için pazara getirdiğini söyledi.
"Kurban Bayramı yaklaşıyor, vatandaşları pazara bekliyoruz, gelip kurbanlıklarını alabilirler” diyen Gültekin, kurbanlık alacakların endişe etmemesini, kurbanlık fiyatlarının hem uygun hem de iyi besiye alınmış koyunlar olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:
KÜÇÜKBAŞIN KİLO 66, BÜYÜKBAŞIN 60 TL
“Son dönemlerde artan yem fiyatlarına rağmen hayvan fiyatları yüksek değil. Aksine, hayvan fiyatlarında bir düşüş söz konusu. Özellikle küçükbaş hayvanda bir düşüş eğilimi var. Bayramda bir fiyat yükselişi beklemiyoruz. Vatandaşların kurbanlık hayvan ihtiyacını karşılama konusunda bir sıkıntı yok, herkese yetecek kadar var. Her şeye rağmen fiyatlar yüksek değil. Şu anda küçükbaş koyun un kilo 66, küçükbaş keçi 60 TL, büyükbaş tosun 60 TL. Bu fiyatların bu şekilde dengede tutulacağını ve yükselmeyeceğini bekliyoruz. Vatandaşlarımızı kurbanlık almaya davet ediyoruz. Talep olur diye düşünüyoruz.”
‘ADANA’YA KATMA DEĞER YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Adana’da 25 yıldan bu yana Berat Et Şarküteri olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Gültekin, “Yepyeni bir hizmet anlayışıyla Kaburgacı Mustafa Usta’yı yeniden hizmete açarak müşterilerimize en iyi hizmeti veriyoruz. Lezzetli eti sizlere sunmak için hizmetinizdeyiz. Amacımız, kaliteli hizmetle Adana’mıza katma değer katmaktır” diye konuştu.
Gültekin, her bütçeye uygun kurban sattıklarını, özel olarak Şehit ve Gazi Ailelerine yüzde 5 indirim uyguladıklarını, kesme ve parçalama hizmetini de ücretsiz yaptıklarını sözlerine ekledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: