‘Kurbanı işin ehline verin’
Yayınlanma :
02.07.2020 09:15
Güncelleme :
02.07.2020 09:15


ADANA(GÜNAYDIN)-Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alımında ve kesiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulundu.
Kurban kesiminin dinimize uygun olarak yapılması, hijyen ve sağlık koşullarına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yağmur, yaşanan Covid 19 nedeniyle tedbirlerin daha sıkı alınmasını, hijyene daha çok önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yağmur; kurbanın kesileceği yer ve kesecek olanların, et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren odaya kayıtlı, resmi onayı bulunan iş yerleri tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.
Kurban Bayramında belediyeler tarafından yapılacak olan ücretsiz kurbanlık ve adaklık kesimlerinde görevli olacakların bu işi yaptığını belgeleyen ‘kurban kesebilir kimlik kartına’ sahip olması gerektiğini ifade eden Yağmur, “Bu kişilerin ustalık belgesi olması gerekir. Kurban Bayramı’nda doğabilecek sorunlara karşı Covid 19 tedbirleri alınması ve bu kurallara uymayan izinsiz kesim yapan ve yaptıranlar hakkında tutanak tutup Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edeceğiz. Bu konuda Belediye başkanlarının hassasiyet göstermelerini, ihaleye verecekleri kişilerin kasap olduklarını ve kesimi yapacak olan kişilerin de ustalık belgesi olmasını istemeleri öncelikleri olmalıdır. Aksi takdirde geçmiş yıllarda yaşanan bir çok acı olayın tekrar yaşanmasına sebep olacağız” dedi
"EZİYET ÇEKTİRMEYİN"
Başkan Yağmur, kurban kesimi esnasında dikkat edilmesi gereken konularla da ilgili olarak şunları söyledi: “Kesim yapılacak alan mutlaka hijyen kurallarına uygun olmalı. Kurban kesimi yapacak olan kişinin işin ehli olmasına dikkat edilmelidir. Hayvana eziyet çektirmeden, İslami kurallara göre yapılması gerekmektedir."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: