HAYDAR ŞENGÜL
ADANA (GÜNAYDIN) – Adana sofrasının Türkiye’de ayrı bir yeri var. Özellikle kentin değişik yerlerinde hizmet veren lokantalar da bölge yemeklerinin en güzelleri yapılıyor. Bazı lokantalar yerel yemekleri ile dikkat çekiyor. Güney Paça Salonu da yerel yemeklerin yaklaşık yarım asırdır müşteri bulduğu bir lokanta olarak hizmet veriyor. Yaklaşık 39 yıldır nezih bir ortamda hizmet veren Güney Paça Salonu, güler yüzlü personeli ve müşteri memnuniyetiyle de adından sıkça söz ettiren güzide mekânlardan biri olarak biliniyor.
HAMSİ DE VAR
Hamsi denilince elbette akıllara Karadeniz gelir. Çünkü hamsinin doğum yeri Karadeniz’dir. Karadeniz’de hamsinin ayrı bir lezzeti ve mutfağı var ama Adana’da da hamsinin Karadeniz tadı Güney Paça Salonu’nda yaşatılıyor. Lokanta sektörünü ayakta tutan kurumlardan biri olan Güney Paça Salonu, yaklaşık yarım asırdır kaliteli hizmet vermesiyle dikkat çekiyor.
Güney Paça Salonu’nun sahibi Mehmet Şimşek, Karadeniz ürünü olmasına rağmen hamsi yemekleri konusunda iddialı olduklarını vurguladı.
Çorba konusunda da çok deneyimli ustalarla çalıştıklarını anlatan Şimşek, “Her derde deva, her bedene şifadır işkembe” diyerek, yarım asırdır Kuruköprü Mahallesi Özler caddesi üzerinde faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.
ÇEKİRDEKTEN YETİŞME USTA
Bu işe lokanta tarzı yerlerde ve sıfırdan başladığını belirten Güney Paça Salonu Sahibi Mehmet Şimşek, belli bir düzeye kadar çeşitli lokantalarda çalışarak ustalığı öğrendiğini söyledi.
Daha sonra kendi iş yerini açmaya karar verdiğini anlatan Şimşek, “Tam yarım asırdır Güney Paça Salonu’nu işletiyorum. Özellikle kelle paçamız ünlüdür. Tuzlamamız, işkembemiz, kuzu kaplama, hamsi tava, ayrıca 25 çeşit sulu yemek, kuzu incik, et kavurma, Kayseri tava, mantı, Adana güveç ve çorba çeşitlerimizle hizmet vermekteyiz. Güney Paça Salonu olarak iyi bir müşteri potansiyelimiz var. Çok değerli radyocularımız, televizyoncularımız, gazetecilerimiz, sanatçılarımız, siyasetçilerimiz, sporcularımız, iş adamlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın vazgeçilmez yerlerinden biridir Güney Paça Salonu. Bunun sebebi de, işimizi temiz yapmamız, ekibimizin sağlam olmasıdır. Müşteri geldiği zaman nasıl memnunsa, kalktığı zaman da o şekilde memnun ayrılıyor” diye konuştu
Şimşek, “Güney Paça Salonu’nda çorbadan, kuzu kaplamaya, taze hamsi buğulama tavadan kuru fasulyeye, kuzu incikten, et kavurmaya ve mantı çeşitlerine kadar çok sayıda yemeği damak zevkinize uygun çeşitlerde bulabilirsiniz.” şeklinde konuştu
ŞİFA KAYNAĞI ÇORBALARIMIZ VAR
Şimşek, “Çorbaların faydaları saymakla bitmez… Şimdi baş ağrısı olunca ilk akla ne geliyor? Ağrı kesici. Soğuktan üşüttün mü? Bunun ilacı da çorbadır. İşkembe olacak, kelle-paça olacak, artık müşterinin damak zevki ne istiyorsa o olacak. Bunun içinde sarımsak kullanıyoruz. Doktorlar diyorlar sarımsağın faydasını, dizler için iyi bir ilaç diye. Onun için çorbaların faydaları elbette saymakla bitmez. Birde bunun sunumu ve servisi var bu da çok önemli” dedi
SOKAK ARASI YERLER DENETLENMELİ
İşletme sahibi Mehmet Şimşek, lokanta sektörünün de önemli bir denetimden geçmesi gerektiğini söyledi.
Şimşek, “Özellikle merdiven altı dediğimiz sokak arası olan yerlerin ya denetlenmesi ve kayıt altına alınması ya da kapatılması gerekir. Halkın sağlığıyla kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Birde aramızda uçurumlar var en başta merdiven altı diye tabir edilen kişilerin ne kira derdi var ne SSK ne de Vergi derdi var. Oysa biz de öyle mi vergimizi veriyoruz, kiramızı veriyoruz ve SSK yatırıyoruz ama kazanca gelince onlar bizden çok kazanıyor. Kazansınlar tabii ki bizler onların iş yapmasın demiyoruz. En azından bizimle aynı şartlara yakın olsunlar. En azından kayıt altına alınsınlar, hijyenik olsunlar. O zaman bu haksız rekabetin önüne de bir nebze olsa geçilmiş olur. İşini yapanlar için mesele yok ama işini düzgün yapmayanlar için denetim sıkıntıdır” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: