ADANA(GÜNAYDIN)-Adana'da bir ortaokulda hafta sonu açılan matematik kursunda 10 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen matematik öğretmeni Z.G. hakkında 135 yıl hapis cezası verildi.
Merkez Çukurova ilçesindeki bir ortaokulda, ailelerin çocuklarının okula gitmek istemediği şikayeti üzerine rehber öğretmenin görüştüğü S.K., A.K., A.N.B., I.K., A.A., C.K.., N.T., E.R.M., D.Ö. ve H.K. öğretmenleri, Z.G'nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Olayın polise bildirilmesinin ardından Z.G, 3 Mart'ta tutuklandı.
Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Z.G. (61) karar duruşmasına katıldı. Z.G., son savunmasında çocuğuna nasıl sevgi gösteriyorsa, öğrencilerine de aynı sevgiyi gösterdiğini belirterek,"Onlar benim evladım. Hepsini seviyorum. Çocuklar gelip bana sarılırdı. Ben de onları alınlarından, saçlarından öperdim. İğrenç iftiraları görünce şok oldum. Bu çocukları birileri yönlendirdiği için bunları söylüyorlar. Sınıfta taciz olsa diğer çocuklar görmez mi? Ailelerin ve çocukların söylemleri hepsi tek kalemden çıkmış gibi, aynı ifadeyi veriyorlar. Çocuklara ilkokulda yüksek not veriliyor. Ortaokulda yazılı yaptığım için 60-70 gibi notlar alıyorlar. Örneğin, bir öğrencinin babası kızının düşük not aldığını söyleyip tepki gösterdi. Bazı veliler kendilerini düşük not mağduru olarak adlandırıp beni o dersten aldırmak istiyorlardı. O sıralarda cinsel istismar olayları gündemdeydi. Bu yönde hareket edip bana kumpas kuruldu. Onlar benim evladımdır. Bir iftiraya kurban gidiyorum." Diyerek kendini savundu.
Mahkeme heyeti, Z.G.’yi 9 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunmak suçundan 15’er yıldan toplam 135 yıl hapis cezasına mahkum etti. Verilen hapis cezasında indirim uygulanmadı. Kız öğrencilerden H.K. yönünden ise beraat verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: