Menevşe: Taklit ve tağşiş yapan firmaya ağır yaptırımlar getirilmeli
Yayınlanma :
20.02.2020 16:40
Güncelleme :
20.02.2020 15:22


Menevşe, Tarım ve Orman Bakanlığının yapmış olduğu çalışmadan dolayı memnun olduklarını ifade ederek, “Halk sağlığının her şeyden üstün olduğunu ifade etmeliyim. Hem halkımızın sağlığını hiçe sayan hem de haksız rekabet oluşturan firmaların cezalandırılması ve kamuoyu ile paylaşılıyor olması memnuniyet verici bir durum. Taklit ve tağşiş yapan firmalar hakkında daha ağır yaptırımlar getirilmelidir. Kimsenin halkımızın sağlığı ile oynamaya hakkı yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Adana Ticaret Odası olarak Bakanlıkça ceza almış üye firmamız varsa zaten biz disiplin mekanizmamızı hızla devreye sokuyoruz. Disiplin Kurulumuz bu firmalarla soruşturma yürütüyor. Bunun yanında Adana Kebabının coğrafi işaret tescili odamıza aittir. Odamızdan Tescilli Adana Kebabı üretip satmak için uygunluk almış firmalarımız web sitemizde güncellenerek yayınlanmaktadır. Ayrıca Tescilli Adana Kebabı Komisyonumuzca bizden tescil alan firmaları sürekli denetlemekteyiz. Bu konuda tüketicilerin içinin rahat olması gerektiğini ifade etmeliyim” dedi.
Gıda terörüne karşı ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getiren Menevşe, “Gıda güvenliği konusunda hassas olmalıyız ama bu konuda toptancı bir anlayışla tüm gıdacıları aynı torbanın içine atmakta doğru değil. Birkaç kendini bilmez firmaların yaptığını tüm firmalara mal ederek acımasızca eleştirmek Adana ekonomisine, Adana gastronomisine, Adana Kebabına yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Adana’nın lezzette öncü kent olması için yapılan tüm festivallere, etkinliklere gölge düşürecek bu hareketleri tasvip etmek mümkün değildir. Meclis üyelerimizden ve komitelerimizden aldığım bilgilerden biri de, bu listelerin bazı fırsatçı firmalar tarafından rekabet aracı olarak kullanıldığı bilgisidir. Sosyal medyada ve basında gerçekleştirilen bu linç kampanyalarının kimseye faydası olmayacağını, yapılanların tüm sektörlere zarar vereceğini, bu konuda sağduyulu bir şekilde hareket edilmesi gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum. Hile yapanların en ağır ceza ile cezalandırılmasının yanında Adana'ya yönelik yapılan bu toptancı karalama kampanyasına karşı olduğumuzu bir kez daha ifade etmeliyim” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: