ÖZEL HABER
Hüseyin SUNGUR
ADANA (GÜNAYDIN) - Adana’daki muhtarlıklar icra ve mahkeme tebligatları ile doldu. Adana’nın Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahalle Muhtarı Yaşar Uzun, postacıların adresinde bulunmayan vatandaşlara ait tebligatları muhtarlığa bıraktıklarını söyledi. Masasında bir çok mahkeme ve icra dairelerinin tebligatlarının bulunduğunu ifade eden Yaşar Uzun, “Postacılar, tebligatları teslim etmek üzere adreslere gidiyor. Ancak, adreslerde vatandaşları bulamayınca tebligatları muhtarlıklara bırakıyor. Sadece bizim muhtarlıkta değil başka mahallelerin muhtarlıklarında da buradaki gibi birikmiş tebligatlar mevcut” dedi.
Bir çok vatandaşın tebligatları almaya gelmediğini dile getiren muhtar Yaşar Uzun, “Yaklaşık 5 aydır muhtarlığımızda bulunan tebligatlar mevcut. Vatandaşlar ya haberleri olmadığından, ya da tebligatları almak istemedikleri için muhtarlığımıza uğramıyor. Vatandaşlar tebligatlarını almayınca biz de bunları belli bir zaman geçtikten sonra çöpe atıyoruz” diye konuştu.
TEBLİGATIN MUHTARA BIRAKILMASI NE ANLAMA GELİYOR?
Tebligatın yapılacağı kişi veya kişilerin söz konusu adreste olmalarına rağmen, tebliğ evrakını tebellüğ etmekten kaçınmaları durumunda, tebligat evrakı imza karşılığında o yerin muhtarına teslim edebilir.
Evrakın muhtar veya ihtiyar heyeti üyelerinden birine teslim edilmesi durumunda, bu evrakın muhatabına (tebligatın yapılması gereken kişiye) ne zaman tebliğ edilmiş sayılacağı, bu evrakla ilgili yapılacak işlemler bakımından önem taşımakta.
Tebliğ evrakının ilgili muhtara bırakıldığı, tebliğ memuru tarafından düzenlenecek ihbarnamede belirtilir ve bu ihbarname adres kayıt sistemindeki adresteki kapıya yapıştırılır. Bu durumlarda, ihbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, işlemin tebliğ tarihi olarak kabul edilir.
Yorumlar
Kalan Karakter: