'Muhtarlık bir nevi halkla ilişkilerdir'
Cemalpaşa Mahallesi'nin kadın muhtarı Nercin Cevher mahallesinin en büyük sorununun çok fazla kafenin açılmasından dolayı kalabalıklaşması olduğunu söyledi.
Yayınlanma :
23.11.2021 10:35
Güncelleme :
23.11.2021 10:35


ADANA(GÜNAYDIN)
Adana’nın kadın muhtarlarından Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı Nercin Cevher, doğmu büyüme Cemalpaşalı. ‘Bütün partilere açığız’ diyen Cevher’in en büyük ideali mahallesine hizmet etmek. Göreve başlar başlamaz ilk iş olarak mahalleye Atatürk heykeli ve Atatürk Kitaplığı yaptırdığını belirten Cevher, kadın olması nedeniyle zorluk çekmediğini aksine daha çok ilgi gördüğünü söyledi.
Kendinizi tanıtır mısınız?
Daha önceleri siyasetle uğraştım ama bıraktım. Siyasette şuan mahalleme hizmet etmek için varım. Doğma büyüme bu mahalleliyim. Mahalleme hizmet edeyim başka yere etmeyim diye bu dönem muhtarlığa adaylığımı koydum ve seçildim. Şu anda hiç bir siyasi parti ile alakam yok bütün partilere açığız. Mahalle sakinlerimizi de ayırt etme gibi bir durum söz konusu dahi olamaz, mahalle sakinlerimle iç içeyim.
Ev Hayatı ve muhtarlığı birlikte nasıl yürütüyorsunuz?
Planlı yaptığım için çok rahatlıkla mahalleme de hakimim evime de hakimim. Hiç zorlanma durumum olmuyor. Ev hayıtımın ve muhtarlık göreviminde ayrı güzellikleri var.
Kadın olduğunuz için görev yaparken zorlanıyor musunuz?
Hayır, aksine daha çok ilgi görüyorum. Kadın olarak bize öncelik tanıyorlar, daha iyi oluyor. Benim için mahallemizde hiç ötekileştirme durumu olmadı şimdiye kadar.
Mahallenin en büyük sorunları nelerdir?
Mahallemizde büyük bir sorun yok. Biraz sıkıntımız var. Tabi olmazsa olmaz yol sorunu. Logar kapakları sıkıntılı. Bozuk yollarımız vardı; caddeler olsun sokaklar olsun onları sıfır asfaltla tekrar yaptırdım. Ayrıca, mahallemizde çok aşırı derecede kafeler açıldı. Biraz o sıkıntı oluyor, kalabalık çoğaldı. Ama çok şükür çoğu sorunları çözebiliyorum. Daha da iyi olacak her şey. Mesela ben geldiğimde ilk işim mahallemize Atatürk heykeli yaptırmak oldu. Arkasından bir Atatürk Kitaplığı yaptırdı. Yazın çıkan yangında ülkemiz çok zarar gördü, mahallemiz adına yardımlarda bulunduk. Kozan’ın 4 köyüne yardım götürdüm, mahalleden gönüllü gelenlerimiz oldu. Aladağ'ın belediye başkanı bizden kırtasiye yardımı istedi, onları toparladık götürdük. Mahallemle çok iyi iletişim halindeyiz, belediyeyle iletişimimizde gayet güzel her türlü yardımcı oluyorlar bize. Şuraya değinmek isterim ki; ben burada olmaktan çok mutluyum keşke daha önce muhtar olsaymışım bir nevi halkla ilişkiler bizimki.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: