PELİN ERKOCU
ADANA (GÜNAYDIN) - Cemalpaşa mahallesi deyince herkesin aklına farklı bir anı gelir. Çünkü çocukluğunda mutlaka herkesin buraya yolu düşmüştür. Adana’nın en eski mahallelerinden biri olan Cemalpaşa herkeste farklı bir duygu uyandırır. Çoğu ünlünün çocukluğu orada geçmiştir. O mahallede çok güzel anılar yaşanmıştır. Biz de Adana’nın en eski ama en gözde mahallelerinden olan Cemalpaşa Mahallesi’nde mahallenin muhtarı Ayşen Eren ile muhtarlığını ve mahallesini konuştuk.
Kadın bir muhtar olarak kadınların desteğini oldukça fazla gördüğünü belirten Cemal Paşa Mahallesi muhtarı Ayşen Eren, ’’Kadınların desteğini oldukça fazla görüyorum. Erkeklerin de desteğini alıyorum ama kadınlar daha çok yardımcı oluyorlar‘’ dedi.
-Kendinizi tanıtır mısınız?
Cemal Paşa Mahallesi muhtarıyım. 62 yaşındayım. Emekliyim.2009’dan 2017’ye kadar 7 senedir muhtarlık yapıyorum bu ikinci dönemim. Bu ikinci dönemde eni seçen mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Mahallemiz için elimizden geleni yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz
-Neden muhtar oldunuz?
Ben eskiden esnaftım. Bazı nedenlerden dolayı işimiz kötü gitti. Daha sonra Seyhan Belediyesi’nde çalışmaya başladım. Fakat o zaman bile muhtar olmak niyetimde vardı. Çünkü halkla ilişkileri, vatandaşın sorunlarına çare bulmayı çok seviyorum. Yani bu gönül işi benim için… Mahallemize bir şeyler yapabilmek, fırsatlar yaratabilmek güzel. Ben de bu işi canı gönülden yapıyorum.
-Seçilmenizdeki en büyük etken neydi?
Kadın olmamın seçilmemde büyük etkisi var. Çevremin geniş olması da başka bir etken… Biraz da tatlı dil güler yüz… Kadınların desteğini oldukça fazla görüyorum. Erkeklerinde desteğini alıyorum ama kadınlar çok ayrı destek oluyorlar… İlk dönemde daha çok kadınların desteği vardı arkamda 2.dönem erkeklerden de çok destek alır oldum. Beni tanıdıkça bana destek vermeye başladılar. Bu çok güzel…
-Mahalleniz hakkında bize bilgi verir misiniz?
Mahallemiz eskiden daha güzeldi. Herkes birbirini daha çok tanıyordu. Yine güzel bir mahalle fakat her şeyi belediyeden, her şeyi başkalarından istiyorlar. Şu anda mahallemizde 13 bin 500 kişi yaşıyor. Mahallemiz merkezde sayılır. Bu nedenle yoğun talep alan bir bölge… Böyle olunca herkesi tanımak zorlaşıyor. Ama ismiyle tanıdığım, hatta yanıma gelip dertleşen mahalle sakinlerimiz de yok değil…
-Şu ana kadar mahallenize neler kazandırdınız?
Parklarımızı yeniledik, yollarımızı yaptırdık, temizlik işlerine yoğunlaştık... Stadyumumuz zaten vardı, yürüyüş yeri için Merkez parkımız var. Yeni kurulmuş bir mahalle olmadığı için, oturmuş bir mahalle olduğu için ancak tamirat, tadilat yenileme, temizleme işlemleri yapılıyor. En son parkımızı söktürüp tekrar yenilettik, düzenledik... Mahallemizin ferah ve temiz olması için elimden geleni yapıyorum.
-Mahalle sakinleri ile aranız nasıl?
Mahalle sakinleriyle aramız çok iyi. Burada örgü de öreriz, kahve de içeriz. Erkek mahalle sakinlerimiz bile dertleşmeye gelir öyle yakın bir ilişki içerisindeyiz. Birlikte oturup sohbet edebiliyoruz, sorunlarını isteklerini daha iyi dinliyorum…
-İşiniz ile ilgili ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
İşimiz çok zor bir iş değil aslında… Bazen belediyede, kaymakamlıkta zamansız toplantılar oluyor. Bir tek sorun o oluyor. Çünkü ben zamanımın neredeyse tamamını muhtarlıkta geçiren biriyim. Burayı kimseye emanet etmiyorum. Sabah geliyorum, işlerimi halledip akşamüstü gidiyorum.
-Evinize zaman ayırabiliyor musunuz?
Evime de zamanım kalıyor. İki kızım var ve İstanbul’da yaşıyorlar… Eşimle evde tek kaldık. Yapacak başka bir işim olmuyor bütün enerjimi neredeyse muhtarlığa veriyorum. Evime de zaman ayırabiliyorum.
-Aileniz sizi destekledi mi?
Her zaman olduğu gibi ailemin desteğini aldım. Benden desteklerini hiç esirgemediler. Bende onların desteğiyle daha şevk ile daha rahat çalışıyorum. Her zaman mahalle halkımızın hizmetindeyiz. Belediye ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Bugüne kadar verdikleri emeklerden dolayı bütün belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz.
Yorumlar
Kalan Karakter: