‘Müreffeh Türkiye için, kadınlara daha fazla hak’
Yayınlanma :
04.03.2020 16:40
Güncelleme :
04.03.2020 16:40


İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın yapımcılığını üstlendiği belgeselin gösterimiöncesinde söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belgeseli ve sunumu baştan sona izleyip, bu önemli konudaki bilgi dağarcığını genişletmenin kendisi için çok önemli olduğunu belirtti.
Konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de, kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça, öteki kısmı göklere yükselebilsin?” sözünü hatırlatarak başlayan Zeydan Karalar, “Bir ülkede kadınlar erkekler kadar fırsat eşitliliği yakalayamamışsa, aydın ve özgür değillerse, o ülkenin aydın ve müreffeh olma şansı yoktur. Toplumun yarısını oluşturan kadınları, olabildiğince yüksek oranda hayatın içinde tutmak çok büyük önem taşıyor” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: