Tarihi çok eskilere dayanan özellikle Toroslarda ve Adana yöresinde yetişen hambeles (murt) meyvesinden dondurma üretildi. Adana’nın Karaisalı ilçesinden hasat edilen murt meyveleri, Köse Tatlıcılık imalat tesislerinde keçi sütü ile birleştirilerek yeni bir aroma ile tezgahlardaki yerini aldı.
Köse Tatlıcılık Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Karahan, murtun, sağlık açısından birçok faydası olduğunu ifade ederek, "İçeriğinde bulunan uçucu yağ asitleri, sitrik asit ve doğal şekerden ötürü şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyve olan murt, bağırsak ve kalp damar hastalıklarını iyileştirmede de etkili. Antiseptik özelliği sayesinde cilt hastalıklarına da iyi geldiği belirtilen murt meyvesinin A vitamini bakımından zengin olmasından dolayı da göz sağlığını koruyucu etkileri de mevcut” dedi.
Murt meyvesinin Adana için çok önemli olduğunu ve Karaisalı ilçesinin diğer adının da "Murtçu" olduğunu, bunun sebebinin kentin kurtuluşunda işgalci Fransızlara karşı yerel halkın haber alma ve örgütlenmesinde murt meyvesini kullanmalarından kaynaklandığını dile getirdi.
Köse Tatlıcılık Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Karahan, murtun, sağlık açısından birçok faydası olduğunu ifade ederek, "İçeriğinde bulunan uçucu yağ asitleri, sitrik asit ve doğal şekerden ötürü şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyve olan murt, bağırsak ve kalp damar hastalıklarını iyileştirmede de etkili. Antiseptik özelliği sayesinde cilt hastalıklarına da iyi geldiği belirtilen murt meyvesinin A vitamini bakımından zengin olmasından dolayı da göz sağlığını koruyucu etkileri de mevcut” dedi.
Murt meyvesinin Adana için çok önemli olduğunu ve Karaisalı ilçesinin diğer adının da "Murtçu" olduğunu, bunun sebebinin kentin kurtuluşunda işgalci Fransızlara karşı yerel halkın haber alma ve örgütlenmesinde murt meyvesini kullanmalarından kaynaklandığını dile getirdi.