Neşet KARADAĞ
ÖZEL HABER
Adana’da kendisini aldattığını sandığı 9 yıllık eşi hemşire 32 yaşındaki D.Y.’yi dövüp, ardından da ölümle tehdit ettikten sonra tecavüz ettiği iddia edilen 31 yaşındaki S.Y. hakkında 15 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. D.Y, “Zorla benimle ilişkiye girdi. Eşim beni öldürecek, artık dayanacak gücüm kalmadı” derken Eşi S.Y. ise, “Kafasını duvara vurdu. Kendi isteğiyle ilişkiye girdim” dedi.
Bir hastanede hemşire olarak çalışan D.Y., 9 yıl önce S.Y. ile evlendi. S.Y., 26 Eylül 2015’de eşini almak için hastaneye gitti. İddiaya göre, S.Y. eşini bir erkek hastane çalışanı ile konuşurken gördü.
DAYAK VE TECAVÜZ İDDİASI
Eve giderlerken yine iddiaya göre, S.Y., kıskançlık yüzünden eşine, “Neden bu adamla konuşuyorsun?” dedi. D.Y. de, “İş hakkında konuşuyordum” diyerek cevap verdi. Çıkan tartışma sırasında S.Y. eşini tokatlayıp dövdü. Eve geldiklerinde ise eşini ölümle tehdit edip, yumrukla dövmeye devam etti. Ardından kafasını duvara vurduktan sonra, tecavüz etti.
DAVA AÇILDI
Zorla eşinin kendisi ile cinsel ilişkiye girmesi üzerine hemşire D.Y., polis merkezine gidip eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturma sonunda S.Y., hakkında, ‘Eşe yönelik cinsel saldırı, hakaret, tehdit, kasten yaralama’ suçlarından Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
15.5 YIL HAPSİ İSTENDİ
Cumhuriyet Savcısı, S.Y.’nin ‘cinsel istismardan’ 12 yıl, ‘tehditten’ 2 yıl, ‘hakaretten’ 2 yıl, ‘kasten yaralama’ suçundan da 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 15 yıl 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
‘KENDİ ESTİĞİYLE İLİŞKİYE GİRDİM’
Önümüzdeki günlerde tutuksuz olarak hakim karşısına çıkacak olan S.Y., polis merkezinde verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Eşini almak için hastaneye gittiğini söyleyen S.Y., “Eşimi iş arkadaşı ile konuşmakta olduğunu gördüm. Bir şey söylemedim. Arabayla eve giderken , ‘iş arkadaşların yüzünden sıkıntılar çektin, kimseyle samimi olma’ dedim. Tartışırken, ‘herkes senin gibi şerefsiz mi?’ diyince kızdım. Ağzını tutup ‘beni tahrik etme’ dedim. Evde annem gil misafirliğe gelmişti. Onlara selam bile vermeden odaya çekildi. Yanına gittim, uyumuyordu. Yine tartıştık. Beni tahrik edince elimle vurdum. Küfür ettim, tehdit etmedim. Kendisi ile zorla da ilişkiye girmedim. Rızası ile ilişkiye girdim. Zorla olmamıştır. Çok pişmanım, istemeyerek oldu” dedi.
‘EŞİM BENİ ÖLDÜRECEK’
Hemşire D.Y. de, polisteki ifadesinde, eşinin iş arkadaşı ile görüştüğü için eşinin kendisini kıskanıp dövdüğünü söyledi. D.Y., “Tartışmamız büyüdü, bana yumruk attı. Beni yatağa fırlattı. ‘Bundan sonra benim dediğim olacak, seni öldürürüm’ dedi. Yatağın üzerindeyken zorla bana cinsel istismarda bulundu. Ben istemediğim halde benimle ilişkiye girdi. Eşimin beni öldürmesinden korkuyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: