Orman yangınlarına HAZIRLANIYORLAR
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin koordine ettiği orman yangınlarının söndürülmesinde yönetim ve müdahale etkinliğini arttırmaya yönelik tatbikat başarı ile yapıldı.
Yayınlanma :
22.02.2022 09:06
Güncelleme :
22.02.2022 10:32


BAKAN YÖNETTİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, video konferans aracılığıyla, Adana'nın Sarıçam ilçesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatına katıldı. Bakan Pakdemirli’nin bizzat koordine ettikleri tatbikatta arazözler için Yangın Görev Emri Sistemi ile yapay zeka ile çalışan kameralı Yangın ve Duman Tespit Uyarı Sistemi (OYİS) testleri yapıldı. Orman yangınlarıyla etkin mücadele konusunda son teknolojileri kullanan ülkeler arasına girildiğini belirten Bakan Bekir Pakdemirli, yangın sezonu öncesi ekiplerle koordineli şekilde çalışarak hazırlıkları tamamlamak ve eksikleri görmek amacıyla bu tatbikatların gerçekleştirildiğini belirtti.
‘BÜTÜN ÇABAMIZ TEK BİR AĞAÇ DAHA YANMASIN’
Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, sorumluluk alanlarında bulunan ormanların yangına birinci derecede hassas bir bölgede olduğunu belirterek; “Orman yangınlarına erken müdahale çok önemli. Sayın Bakanımızın ve Genel Müdürümüzün destekleriyle kullandığımız teknojiler, aldığımız tedbirler ve ekiplerimizle birlikte yangına ilk müdahale süresini 12 dakikaya kadar düşürdük. Amacımız bu süreyi daha da aşağıya çekmek. Orman yangınlarının önlenmesi için sadece yaz aylarında değil yıl boyunca çalışmalar ve tatbikatlar yapıyoruz. Burada arkadaşlarımızın performanslarını test ederken bir yandan da eksiklerimizi görüyoruz. Keşke yangınlar hiç olmasa, ama orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı. Bilgimizi ve tecrübelerimizi paylaşarak az hasarlı ve az yangınlı bir yıl geçirmeyi diliyoruz. Bütün çabamız tek bir ağaç daha yanmasın, tek bir can daha yok olmasın" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: