Neşet KARADAĞ
ADANA (GÜNAYDIN) - Adana’da apartman dairelerini proje aşamasında ve inşaat halinde satış sözleşmesi ile 35 kişiye satmalarına karşın aynı evleri başka şahıslara da tapu devri ile satıp 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen biri tutuklu 7 sanığın 245'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle yargılanmasına devam edildi.
Müteahhit İsmail Arapoğlu'nun dört ayrı semtte yaptığı apartman dairelerini proje aşamasında ve inşaat halinde iken 2015-2017 tarihleri arasında satış sözleşmesi yaparak satın alan vatandaşlar, dairelerinin başka kişilere satıldığını öğrenince müteahhit Arapoğlu ve ortakları ile yanlarında çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturma sonunda müteahhit Arapoğlu 18 Aralık 2017'de tutuklanırken, diğer sanıklar hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan haklarında Adana 10 Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Dolandırdıkları her bir kişi için ayrı ayrı cezalandırılmaları istemiyle toplam 245'er yıl hapisleri istenen sanıklar tutuklu müteahhit İsmail Arapoğlu ile tutuksuz sanıklar Abdulhakim P, Aytekin Y, Barbaros Fazlı Y, Senan A., Abdullah Ş. Ve Ahmet C. ile bazı müştekiler ile tarafların avukatları duruşmaya geldi. Duruşmada 25 müşteki dinlendi. Devrim Aynal, müteahhit Arapoğlu ile 12.kattaki daire için 185 bin liraya anlaştıklarını ödemenin bir kısmını sanık Aytekin Y.’ye elden, diğer kalan ödemeleri ise banka hesabı ve elden teslim ettiğini belirterek sanıklardan şikayetçi oldu. Levent Hüseyin Aktay ise, sanık İsmail Arapoğlu ile bir daire için 175 bin liraya anlaşma yaptıklarını belirterek, “Parayı bankadan çekip elden Abdulhakim P.’ye teslim ettim. Tapuyu sordum, en geç 2017’nin Ağustos ayında elimizde olacağını söyledi. Ağustos ayında müteahhit kayboldu. Araştırıp buldum. Parayı borç aldığımı, zor durumda olduğumu anlattım. Halen zararım karşılanmadı, şikayetçiyim” dedi.
Mümin Üstüngel ise180 bin liraya anlaşma imzaladığını ancak bugüne kadar dairesinin teslim edilmediğini bu yüzden emekli maaşının çektiği krediye kesildiğini söyledi. 2 daire satın alan Alaaddin Göçer de, dairelerin parasının bir kısmını elden bir kısmını da banka havalesi ile ödediğini, ancak dairelerini teslim edilmediğini söyledi.
Yakup Argunşah da, 60 bin lirayla önce zemin kat için anlaşma imzaladıklarını belirterek, “Eşim zemin katı beğenmeyince daireyi 80 bin liraya bir emlakçıya satacaktık. Tapuya giderken dairenin satılıp devrinin başkasına yapıldığını öğrendik. Benim bulduğum müşteri 80 bin lirayı tapuyu alana verip evi aldı. Biz ise evsiz kaldık. Daha sonradan dolandırıldığımı anladık” diyerek sanıklardan şikayetçi oldu.
Serpil Argunşah da, emekli olunca 90 bin lira karşılığında Arapoğlu inşaattan sözleşme yapıp daire satın aldığını, ancak daha sonradan müteahhitin iflas ettiğini öğrendiklerini söyledi. Argunşah, zararının karşılanmadığını ifade ederek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Diğer müştekiler de, parasını verdikleri dairelerin, başkalarına tapu devirlerinin yapılarak satıldığını iddia etti.
Mahkeme heyeti, sanık müteahhit Arapoğlu’nun tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı, dinlenmeyen müştekilerin dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: