MUSTAFA ÖZKE – Özel Haber
ADANA (GÜNAYDIN) – Adana’da malulen emekli olması için tam teşekküllü hastaneden rapor istenen bedensel engelli Abdullah Aslancı’ya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı üç farklı hastaneden anormal oranlarda rapor verilmesi gündeme bomba gibi düştü.
25 Ağustos 2016 tarihli Adana Devlet Hastanesi’nde 9 uzman doktorun imzaladığı engelli sağlık kurulu raporunda kişinin özür oranı yüzde 76 olarak belirtiliyor. 21 Aralık 2016 tarihli Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 uzman doktorun imzaladığı raporda ise kişinin özür oranı yüzde 28… 6 Şubat 2017 tarihli Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde 8 uzman doktorun imzaladığı raporda kişinin özür oranının yüzde 68 olması dikkat çekiyor. Abdullah Aslancı, “Ne yapacağımı şaşırdım. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyorum.” dedi
Üç farklı raporu inceleyen Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, kişinin itiraz hakkının bulunduğunu söylerken, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy'un, engelli vatandaşın mağduriyeti konusunda nasıl bir çalışma yapacağı merak ediliyor.
BAĞ-KUR BORCUMU KAPATTIM
Yaşadığı sorunu anlatan bedensel engelli Abdullah Aslancı, “Muhasebecim, ‘15 yıl sigortalı 1.800 gün ve yüzde 60 rapor alırsan malulen emekli olabilirsin’ dedi. Ben de önce devlet hastanesine gidip oradan yüzde 76 rapor alarak SGK’ya başvurdum. Benden 16 bin lira borcunu kapatmamı istediler. Bakkallar Odası’na gidip onların aracığıyla Halk Bankası’ndan kredi çektim ve Bağ-Kur borcumu kapattım. Daha önce Devlet Hastanesi’nden aldığım raporu ve diğer evrakları götürüp SGK’ya başvurdum. Buradaki memur, ‘Senin devlet hastanesinden aldığın rapor geçersiz’ dedi ve beni 1 ay beklettikten sonra Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Burada 1 günde doktorların muayenesinden geçtim. Heyete girdim, bana 2 ay sonra raporun SGK’ya gönderileceğini söylediler. 2 ay sonra raporum SGK’ya geldi ama bilgi vermediler. 1 ay daha beklettikten sonra, raporun yüzde 28 çıktığını belirterek, ‘Malulen emekli olamadınız’ dediler. Neden 4 ay beklettikten sonra bana bu sonucu veriyorlar?.” diye sordu.
‘YOĞUN BAKIMDA OLMAN LAZIM’
Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nden aldığı yüzde 68 raporla itirazda bulunduğunu belirten Aslancı, “Bari bu aldığım yüzde 68 raporumu kabul edin, dedim. Oradaki memur, “‘Senin raporunu kabul etmemiz için Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nden yoğun bakımda olman lazım. Yoksa bu raporun gerekliliği yok.’ dedi. Ben de memura, ‘Ne yapayım yoğun bakıma girmek için kendimi bir arabanın önüne mi atayım yoksa kendimi apartmandan aşağıya mı atayım’ diye cevap verdim. Bu raporların hangisi doğru hangisi yanlış, neden bunlar yapılıyor?. Bu konuda Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy'dan yardım istiyorum.” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: