FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD'li Rahip Andrew Craig Brunson'un duruşması bugün görüldü.ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson’un duruşmasında savcı, mütalaasında adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.
Mahkeme Brunson'a “Ek savunma yapacak mısınız?” diye sordu. Brunson, “Ek savunmam avukatım tarafından yapılacak. Ben masum bir adamım. İsa'yı seviyorum, Türkiye'yi seviyorum. Beraatimi istiyorum”dedi.
Mahkeme heyeti, Brunson'ın tahliyesine karar vererek, yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı. Mahkeme heyeti, ayrıca Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası da verdi. Papaz Brunson, yattığı süre göz önünde bulundurularak serbest kaldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: