MUSTAFA ÖZKE
ADANA (GÜNAYDIN) – CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin en üretken ve önemli yazarlarından Adanalı Muzaffer İzgü’nün ‘Çocuk okuru olmayan bir toplumun, büyük bir okuru olmaz’ sözünü anımsatarak, “Çocuk seçmeni olmayan
Milletvekilinin büyük bir seçmeni de olmaz.” dedi
Aliya İzzetbegoviç İlkokulu 2-A sınıfı öğrencisi Yakup Akbulut’un Cumhuriyet mektubunun kendisini çok duygulandırdığını söyleyen Şevkin, gerek mektupla gerekse telefonla ulaşıp cumhuriyet sevgisini paylaşanlara teşekkür etti.
Cumhuriyetin çocuklarıyla daha çağdaş ve müreffeh bir Türkiye’de yaşayacağına inandığını vurgulayan Müzeyyen Şevkin, kendisine gelen mektup ile ilgili olarak, “Adana Aliya İzzetbegoviç İlkokulu 2-A sınıfı öğrencisi Yakup Akbulut’un Cumhuriyet mektubu postadan kaynaklı gecikmeli ulaştı. Yakup nezdinde tüm çocuklarımızın gözlerinden öperim. Çok teşekkür ederim Yakupcum.” şeklinde duygularını paylaştı.
Bu arada Meclis’teki çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesini görüşüyoruz. 11 yıldır çivi çakılmayan Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi’nin bütçede yer alması için mücadelem sürecek.” dedi
Türkiye’de son 16 yılda kadına şiddet, taciz ve cinayet olaylarının yüzde 1400 arttığını dile getiren Müzeyyen Şevkin, “Yoksulumuz da şiddet görüyor, toplum önündeki sanatçı da şiddete maruz kalıyor. Sanatçı Sıla’ya ve şiddete uğramış tüm kadınlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 2 ay önce Meclise sunduğumuz araştırma önergemize kayıtsız kalanları da toplumun vicdanına havale ediyorum.” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: