Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Kasım Gül, "Srebrenitsa’da katledilen 350 veya 8 binden fazla Boşnak değil, tüm insanlıktır" dedi.
Gül, Srebrenitsa katliamının 22. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Srebrenitsa katliamının Avrupa’da yakın tarihin en utanç verici insanlık suçu olduğunu belirtti. Kasım Gül, "Aradan geçen onca zamandan sonra Hollanda Temyiz Mahkemesi Srebrenitsa’da hayatını kaybeden ve bir kısmının cesetleri hala bulunamayan binlerce masum Bosna-Hersekli Müslümandan 350’siyle ilgili olarak, Uluslararası Adalet Divanı’nın soykırım kararı tespitini teyit etmiştir" ifadelerini kullandı.
Başkan Gül, konuyla ilgili şunları kaydetti: "Srebrenitsa’da katledilen 350 veya 8 binden fazla boşnak değil, tüm insanlıktır. İnsanlığın katledilmesine seyirci kalanların tümü suçludur, ve insanlık yakın tarihinin bu büyük insanlık suçuyla gerektiği şekilde henüz yüzleşilemediğini görmekteyiz. 1995 yılından beri, yakınlarının yasını tutan, onların ardından gözyaşı döken Boşnak annelerin, babaların, evlatların, kardeşlerin yüreğini teskin edecek adımların daha hızlı, daha hakkaniyetli, daha etkin şekilde atılması insanlık onurunun kurtarılması için çok önemlidir."
Srebrenitsa’yı unutmadılar
Yayınlanma :
11.07.2017 19:04
Güncelleme :
11.07.2017 19:04


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: