ADANA (GÜNAYDIN) –Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin hayvancılıkta en büyük maliyetin yem olduğuna belirterek, “Biz mısır silajında dekara maksimum 10 tona ulaşabilirken, bu bitkinin boy ve gelişimine bakarsak 15-20 ton verim elde edilebileceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde TÜBİTAK destekli yürütülen "Farklı tatlı sorgum genotiplerinin Çukurova ve GAP Bölgelerinde Biyo-etanol Üretim Potansiyellerinin Saptanması" projesi kapsamında düzenlenen “Enerji Bitkileri ve Sorgum Tarla Günü” etkinliği büyük ilgi gördü.
Etkinliğe Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, çeşitli kurum ve kuruluşların idarecileri ile çiftçiler katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin hayvancılıkta en büyük maliyetin yem olduğunu anlatırken, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise sorgumun belirtilen üretim değerlerinin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, üzerlerine düşen desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Abdullah Çil de yaptığı konuşmada, dünyada kullanılan fosil enerji kaynaklarının giderek azalması nedeniyle bu yakıtların yerini alabilecek biyokütle ve etanol potansiyeline sahip tarımsal bitkilerin önem kazandığını ifade etti. Çil, 1 Ocak 2014 itibarıyla piyasaya akaryakıt olarak arz edilen benzine en az yüzde 3 biyoetanol ilave edilmesinin, yasal zorunluluk haline getirildiğine dikkati çekerek, yakıt ve diğer benzeri alanlarda da kullanılan etanole yıllık 150 milyon litre ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: