Adana Emniyet Müdürlüğü'nde, Cengiz Zeybek öncesindeki görevde bulunanlar, Adana'nın saygın işadamları ve siyasilerinin telefonunu, kapı dinler gibi dinlemişler.
Hatta bu dinleme işini abartıp, gayriresmi yaptıkları bu işlem içinden, cımbızla çektikleri bazı konuşmaları CD'ye kaydetmişler. Şimdi, bu CD'lerle ilgili resmi işlemler yürütülüyor.
CD'de kaydı bulunanlarla ilgili de, geçmişte bir takım ilişkiler geliştirilmiş. Anlayacağınız, Emniyetin dinleme birimi, bazı eski müdürlerin, şantaj birimi gibi kullanılmış.
Şimdilerde, kayıtların alındığı 13 CD'den söz ediliyor.
Bakalım, bu CD'lere kimler, hangi niyetle kaydedildi. Bu kayıtlardan sonra, ne gibi buluşmalar ve ilişkiler yaşandı.
Bunların hepsi yakında açığa çıkacak ve Adana'da ortalık fena karışacak...
///
AK Parti seçime asıldı
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, saha çalışmalarının yanı sıra, medya üzerinden kamuoyunu bilgilendirmeyi de ihmal etmiyor.
Seçim çalışmalarında, özel hayatını ve işini bir kenara bırakıp, yaptığı sıkı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Fikret Yeni, 7 Haziran genel seçimlerine AK Parti'nin birinci parti olarak girdiğini açıkladı.
Yeni, gerek mahalle gezileri, gerek ilçe ziyaretleri, gerekse de özel görüşmeleriyle partisinin maestroluğunu elinden bırakmıyor.
Fikret Yeni'nin iddialı söylemleri bakalım sandığa ne kadar yansıyacak?
///
Musa Çiçek'in Ömer Çelik sevgisi
Geçtiğimiz günlerde Musa Çiçek'le ilgili bir soru gündeme getirmiştim.
Musa Çiçek'in AK Parti'den başka bir partiyle işi olmayacağı ile ilgili bir düzine telefon aldım. Meğer Musa Çiçek'in ne kadar çok destekçisi ve seveni varmış.
Musa Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e olan sevgisini her yerde gösteriyor. Biz bu seçimlerde Musa Çiçek'i sahada fark edemeyince bir soru patlattık. Ama kabakta bizim başımıza patlattı.
Musa Çiçek'in Ömer Çelik sevgisinden hiç şüphemiz yok. zaten bunu oturduğu ve gittiği her yerde açıkça deklare ediyor.
Yazdığımız soru ve tepkilerden anladık ki, Ömer Çelik AK Parti'de olduğu sürece, Musa Çiçek partililiğinden ödün vermez.
Ömer Çelik'in partililiğini tartışamayacağıma göre, Musa Çiçek'le ilgili de AK Parti'den başka bir kelime telaffuz etmeyeceğim.
///
Trafikte imam-cemaat ilişkisi
Şehir merkezlerinde motosiklet sürücüleri ile ilgili alınan tedbirleri gazete ve televizyon haberlerinde sıkça görüyoruz.
Bunların en bariz olanı ise sürücüleri bilgilendirmek amaçlı yapılan kask dağıtımları.
Bu kask dağıtım uygulaması sürücüler ile trafik polisleri arasındaki soğuk ilişkiyi de yıkmıştı.
Fakat benim anlamadığım, sürücüleri kaskınızı takın diye uyaran afişler asan, sürücülere kask dağıtan trafik polisleri nedense kask takmıyor.
Halbuki, bu motosikletler üzerinde seyahat eden herkes için tehlike oluşturuyor.
Trafik polisi, trafik kurallarına uymazsa, sürücülerden uymasını nasıl bekleyecek?
Bir de işin bu yönü var...
Yani, imam trafik polisi ise cemaat sürücüler...
Sürücülere kötü örnek olan trafik polislerini bir kez daha uyarmak istiyorum...
Siz de bir can taşıyorsunuz.
Lütfen, denetlediğiniz kurallara önce siz uyun!!!
SORULAR
-Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve içerisinde uygunsuz konuşmaların kaydedildiği dinlemeler bulunan 13 CD ile ilgili Ankara'nın hesap sormaya hazırlandığını biliyor musunuz?
-Bu CD'lerde bulunan dinleme kayıtlarıyla, kimlerin güvendiği DAĞlara kar yağacağını biliyor musunuz?
-Bu CD'lerin, hangi amaçla kaydedildiğini ve hangi amaçla kullanılmak üzere saklandığını biliyor musunuz?
-CD'lerde adı geçen tanınmış isimlerin, bu kayıtları alanlarla ilgili şikayetçi olmaya hazırlandıklarını biliyor musunuz?
-CHP Adana Milletvekili Adayı Züfikar İnönü Tümer'in, seçim bürosu açılışında, babasının konuşmasıyla duygulu anlar yaşadığını biliyor musunuz?
-İsmi AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına geçen ancak siyasete hiç girmeyen Tarkan Kulak'ın, Zülfikar İnönü Tümer'in seçim bürosu açılışına katılarak dostlarıyla selfie yaptığını biliyor musunuz?
-MHP'nin genel seçimlerde başarılı sonuç alabilmesi için Hüseyin Sözlü'nün taşra ilçelerinde gezmeye başladığını biliyor musunuz?
-Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat Cevheribucak'ın, Büyükşehir'deki tüm sorunların çözüm adresi olarak anıldığını biliyor musunuz?
Yorumlar
Kalan Karakter: