Adana Büyükşehir Belediyesi, TEMSA'dan aldığı 20 otobüsü gelinlik kız gibi kentin dört bir yanında gezdirdi.
Sefer giren otobüsler, kentin belirli hatlarında çalışmaya başladı.
Ancak, dün gazetemize bir okuyucu telefonu geldi ve otobüslerle ilgili açtı ağzını yumdu gözünü.
Daha önce 'Kırmızı otobüs' olarak adlandırılan belediye otobüslerinin oturak sayısının daha fazla olduğunu aktaran okuyucumuz, yeni alınan otobüslerin koltuk sayısının oldukça az olduğunu ve özellikle yaşlılarla kadınların ayakta pastırma misali seyahat ettiğini anlattı.
Anlaşılan okuyucumuz, otobüslerin yeniliğine bakarak daha rahat ve konforlu bir yolculuk bekliyor olmalı ki, otobüsün tüm kısımlarını dikkatlice izlemiş.
Sanırım, bu otobüslerden daha alınması planlanıyormuş.
Haberiniz ola, koltuk sayısı minibüs kadar olan otobüslerden halk şikayetçi...
///
Ne istediklerini kendileri bilseler!
AK Parti'nin gençlik kolları ve bir il yöneticisi sosyal medya hesabından gazetemizi karalama kampanyası başlatmış.
Siz, her eleştireni düşman ilan ederseniz, yarın kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.
Haberi ve köşe yazısını baştan aşağı yeniden okudum, paylaşımlarda yazılanları görünce.
Fakat, paylaşımlardaki gibi bir AK Parti karşıtlığı veya saldırısı söz konusu değil yazılarda.
Sanırım, bu gençlik kolları ve il yöneticisi birilerine yaranmanın hesabına düşmüşler.
Fakat hatırlatayım; Bu parti sizleri oraya halka hizmet edesiniz diye dikti. Birilerinin düdüğünü öttüresiniz diye değil...
Eleştiri geldiğinde, bunu saldırı değil de uyarı niteliğinde algılarsanız, Adana'da kaybettiğiniz oyları toparlamanız daha kolay olur.
Yok bu tavırla giderseniz, koskoca teşkilatın başarılarını birkaç cümle ile silmiş olursunuz...
///
Başkan Karalar hedeflerini anlattı
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin bir yıllık hizmet süresini anlattı.
Seyhan Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, slayt gösterisi eşliğinde hizmetlerini anlatan Karalar, önümüzdeki süreçte yapacağı hizmetleri de aktardı.
O kadar anlatımın içinde, en çok dikkatimi çekense, sosyal belediyecilik konusunda Zeydan Karalar'ın güzel işleri oldu.
Karalar, çok yakında atacağı yeni adımlarla, sosyal yardım konusunda daha güzel projeleri de hayata geçirecek.
Geçen bir yılı mükemmel olarak yorumlamasa da, başlangıç için iyi işler yaptıklarını aktaran Karalar, önümüzdeki süreçle ilgili daha umutlu konuştu.
Başkan Karalar, geçmişten daha iyi hizmeti daha ucuza yaptıklarını ve belediyenin kasasına kazandırdıkları paralarla da halka yeni hizmetler getireceklerini belirtti.
Karalar, böyle giderse, parmakla gösterilen başkan olur...
///
Mahkeme kararıyla döndü
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü iken görevden alınan Erhan Güngör, mahkemeye açtığı göreve iade davasını kazandı.
Tartışmalı bir dönemin müdürlüğünü yapan ve hakkında açılan soruşturmaların ardından görevden alınan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı göreve iade davasını kazanmış.
Güngör'ün makamına oturduğu ve müdürlük görevini sürdüreceği konuşuluyor.
Ancak, görevden alınan birinin, mahkemeye kararıyla döndükten sonra ömrünün çokta uzun olmayacağını sanıyorum.
Erhan Güngör'ün, davayı açarken de tüm bunları göze aldığını sanıyorum.
Bakalım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, görevden aldığı kişinin, makama yeniden gelmesine nasıl bakacak?
Hep birlikte süreci izleyeceğiz...
SORULAR
-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör'ün, göreve iade davasını kazandığını ve makamda oturmaya kararlı olduğunu biliyor musunuz?
-Hangi dernek yöneticisinin, üyeleri üzerinden para kazandığını ve bu durumun üyeleri rahatsız ettiğinizi biliyor musunuz?
-Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otobüsleriyle ilgili şikayetlerin arttığını biliyor musunuz?
-Hangi meclis üyesinin, komisyon toplantılarına katılıp, meclis toplantılarında mazeret sunduğunu, bunun sebebinin ne olduğunu biliyor musunuz?
-Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın basın toplantısına gösterilen ilgide, basın danışmanı Umut Yüzer'in büyük payı olduğunu biliyor musunuz?
-Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın, basın bültenlerinin artmasına rağmen, kendinin sahada görünmemesinin sebebini merak ettiğimizi biliyor musunuz?
-AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Sorar'ın, Necdet Ünüvar'a yakınlaşmak için, gazetemiz hakkında haddini aşan yorumlarda bulunduğunu biliyor musunuz?
Otobüslerden şikayet var
Yayınlanma :
16.04.2015 17:58
Güncelleme
: 16.04.2015 17:58
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: