Adana Büyükşehir Belediyesi’nin park ve bahçeler bölümünde güvenlik görevlisi olarak çalışanlar diken üzerinde. Birini dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü seçimden sonra 250 özel güvenlik görevlisini çıkarıp yerine yenisini alacakmış dedikodusu çalışanları perişan ediyor. Eşi ile birlikte güvenlik görevlisi olanların da çıkarılacağı ve yerine yenilerinin alınacağı söylentileri ayyuka çıktı. Özel güvenlik görevlileri, “Ekmeğimizden olursak biz nerede çalışacağız. Eşiyle birlikte çalışanların ikisi birden çıkarılırsa bu insanlar perişan olur. Bu konuda Hüseyin Sözlü’den duyarlılık bekliyoruz” diye yardım istediklerini dile getirdiler. Seçimden sonra bekleyip göreceğiz. Bakalım Hüseyin Sözlü, özel güvenlik görevlilerini çıkaracak mı, çıkarmayacak mı?
xxxxxxxx
ÇOCUKLARI DİLENDİRMEYİN!
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önünde 5-6 yaşlarında bir kız çocuğu oturmuş dileniyor. Sol kolunda bir rahatsızlığımı var bilmiyoruz ama sarılıp askıya alınmış. Akşam iş çıkışı belediyenin önünden geçen herkes bu çocuğa bakıyor. İçi parçalanıyor. Bazıları da cebindeki bozukluğu kızın önüne atıyor. Büyükşehir Belediyesi’ni korumakla görevli o kadar özel güvenlik varken, bu çocuğu orada dilendirmek nasıl bir duygu insan merak ediyor. Güvenlik görevlisine soruyorsunuz, “İki kez polisi aradım ama gelen olmadı’ diye cevap veriyor. Bu belediyenin sosyal hizmet kurumları ne iş yapıyor?. Yani Büyükşehir Belediyesi’nin tam önünde dilenen bir çocuk için de 153’ü mü aramamız gerekiyor. Lütfen şu çocukları dilendirmeyin!.. Adana’ya yakışmıyor!
xxxxxxx
GÜZEL HİZMETLERE GÖLGE DÜŞÜYOR
Büyükşehir Belediyesi Evren Sitelerinin olduğu bölge ile Süleyman Demirel Bulvarı’nın Öğretmenevi kısmında çok muhteşem asfalt ve kaldırım çalışmaları yaptı. Gören herkes takdir ediyor. Ama bağlantı yollarında eğim yapılmamış, bu yerlerde araçlar zorlanıyor. Bir de kaldırımlarda sökülen taşlar oluyor. Belediyelerin güzel hizmetlerine gölge düşürüyor. Bir ekip kurulup, özellikle kaldırımların düzenlenmesi konusunda bir çalışma yapılabilir. Sadece Evren Sitesi ve Süleyman Demirel Bulvarı değil, kaldırım sorunu kent merkezinde de yoğunlukla dikkat çekiyor. Büyük paralar harcanarak yapılan kaldırımlarda sökülen taşlar yürürken vatandaşlara rahatsızlık veriyor. Yaz gelmişken kaldırımların baştan aşağı kontrol edilmesi, sökülmüş taşların yerine yenilerinin konulması halkın en büyük beklentisi.
YENİ BİNA CHP’YE YAKIŞTI
Cumhuriyet Halk Partisi, Ziyapaşa Bulvarı’ndaki yeni binasıyla dikkat çekiyor. Dün ilk toplantı yapıldı. Başkan Burhanettin Bulut, yeni bir binada basın mensuplarının karşısına çıkmanın sevincini yaşadı. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi İrfan Ünal ve Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da, seçim çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Adana’ya gelince il binası dolup taştı. Burhanettin Bulut, göreve başlar başlamaz verdiği hizmet binası sözünü yerine getirdi. Bundan sonra CHP daha çağdaş bir binada halka hizmet verecek. Gerek basın toplantısının yapılacağı salon ve gerekse diğer odaların dizaynı büyük bir özenle gözden geçirilmiş. CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut da yeni binanın iktidar yolunda büyük hizmetler vereceğine inandığını söyledi. Bize de hayırlı olsun demek düşüyor.
Xxxxxxxxxx
Adana'da bir hastanede doktor önlüğü giyip kendisini beyin cerrahı doktoru olarak tanıtıp servislerde bazı hastaları muayene eden kişinin bu kadar güvenliğe rağmen nasıl rahat hareket ettiğini biliyor musunuz?
Hastasını görmeye gelen bir vatandaşın dahi görüş saati dışında alınmadığı ve giriş çıkışların kontrol altında tutulduğu bir hastaneye bir kıyafet giyip doktor olarak nasıl girdiğini biliyor musunuz?
Hastane başhekimliğinin, sahte doktordan sonra ne gibi önlem aldığını ve özellikle güvenlik kameralarını kontrol eden personellere ne gibi işlem yaptırdığını biliyor musunuz?
Adana 29 Mayıs’ta Uğur Mumcu Meydanında miting yapma hakkını Vatan Partisine veren Seyhan Seçim Kurulunun kararının il seçim kurulu tarafından bozulduğunu biliyor musunuz?
Bunun üzerine Vatan Partililerin Adana Adliyesine yürüyerek kararı protesto ettiğini biliyor musunuz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana programı için hazırlıkların başlatıldığını ve hummalı bir çalışma yapıldığını biliyor musunuz?
Adana'da, yasa dışı bahis oynatma meselesi yüzünden 1 kişiyi öldürdüğü ileri sürülen 3 kişinin mahkemede birbirini suçladıklarını biliyor musunuz?
HDP Adana ve Mersin bürolarına yapılan saldırının ardından milletvekili adaylarının daha çok seçim çalışması yaptığını biliyor musunuz?
Yorumlar
Kalan Karakter: