Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin’in yolunun Adana’dan geçtiğini söylemiş.
Ancak bu sözün arkasına ‘Mersin’de Adana’yı geçer’ ifadesini eklememiş.
Biz de onu ekleyelim.
Hizmet alma anlamında Mersin, Adana’yı resmen geçti.
Öyle değil mi?
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Mersin’in yolu Adana’dan geçer. Ben Mersin milletvekiliyim. Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanıyım. Ne kadar Mersin’in bakanıysam, o kadar Adana’nın da bakanıyım. Adana için ne yapılması gerekiyorsa, kendimi o konuda görevli sayıyorum” diyor.
Hadi o zaman Sayın Bakan, ne duruyorsunuz. Elinizi çabuk tutun.
Adana’yı iyi bildiğini, bu kentte bir arkadaşıyla geçmişte iş ortaklığı yaptığını vurgulayan Bakan Çağlayan, “Mersin’e gelmişken, Adana’ya uğramamak olmaz. Sayın Valimiz ve Sayın Başkanımızla görüştüm. Adana ile ilgili düşüncelerini, gelecek için projelerini dinledim. Sayın Başkan çok güzel yerler yapmış” dedi.
Adana ile Mersin’in yarışan değil, işbirliği yapan kentler olması gerektiğinin altını çizin Bakan Çağlayan, “Valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız birlikte hareket etmeli. Adana ile Mersin birbirine rakip olan değil, birbirini tamamlayan bir yapı içinde olması gerekli. Üzerinde çalıştığım önemli projeler var. ‘Özel Ekonomik Bölgeler” konsepti var. Tasarı aşamasında. Bunu yapabilirsek, Adana ve Mersin’i birlikte kapsayan bir yapı olacak” şeklinde konuştu.
Dilinizden bal akıyor da, uygulamayı görelim Sayın Bakanım.
Yorumlar
Kalan Karakter: