Belediyelerin en çok sözünü ettiği sorunların başında işçi alımları ve işçi kıyımları gelir. Her ne hikmetse bu konuda yapılan edebiyatın hiçbir zaman sonu olmaz.
Tıpkı, sonu olmayan romanlar veya tamamlanamayan yazılar gibi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, daha göreve geldiği ilk gün, belediyede bankamatikçilerin işlerine son vereceğini duyurdu. Ardından, belediye bütçesinin büyük bölümünün işçi maaşlarına gittiğini, bu nedenle işçi sayısını azaltacağını açıkladı.
Dediğini de yaptı!!!
Göstermelik bankamatikçileri işten çıkarttı, maaşı yüksek olan işçilerin maaşlarını düşürdü, kendi adına kapı kapı gezerek oy isteyen işçilerinin işlerine son verdi.
Bunlara gerekçe olarak ise geçmiş dönemin referanslarını gösterdi.
Bunları yaparken de, bürokratlarını kullandı.
Hüseyin Sözlü'nün açıklamalarının, kıyıma dönüştüğünü bundan haberi olmamış olabileceğini düşünmüştük ama geldiğimiz duruma bakıldığında, Hüseyin Sözlü, yapılanlardan oldukça memnun.
MHP'den bile işçi alırken arıza çıkaran Büyükşehir Belediyesi, nüfus kütüğünde Ceyhan yazan, yada hasbel kader, Ceyhan'dan geçerken çeşmeden bir tas su içenlerle dolduruldu belediye.
Anlayacağınız, Adana'nın en büyük kurumunda 'Küçük Ceyhan' oluşturuldu...
Sözlü, bütçeye büyük yük getirdiğini iddia ettiği işçileri işten çıkarttı ama çıkarttığından daha fazlasını da işe aldı.
AK Partili Ozan Gülaçtı, 8 bin 500 olan işçi sayısının 10 bin 500'e yükseldiğini ve belediyenin 200 milyon TL daha borç yükünün arttığını açıkladı.
Bu rakamları veren belediyenin meclis üyesi...
Hüseyin Sözlü, ellerinde sihirli değnek olmadığını söylüyor, yapamadığı hizmetleri anlatırken, fakat evlerine ekmek götürmek için alınteri döken işçileri sihirli değneğini dokundurarak, birkaç günde işten çıkarttı.
Yani, istediği icraatları birkaç gün gibi kısa sürede tamamladı...
Yapamadıklarına ise zamanı bahane etti.
Büyükşehir Belediyesi'nin, "Adana'ya şu hizmeti getirdim" diyebileceği tek bir hizmeti yok...
Köylere su götürmüş!
ASKİ'nin hizmetini belediyeye maleden Sözlü, belediyenin bütçesinin nerelere gittiğini açıklarsa sanırım kamuoyu daha iyi aydınlanır.
Belediyenin devasa bütçesini hangi köprülü kavşağa harcadınız, hangi yolları duble yol yaptınız, hangi alanlara meydanlar kazandırdınız?..
Siz bütün bu hizmetleri yaptınız da kamuoyunun mu haberi yok...
Zabıta operasyonuyla kaldırımlar seyyardan temizlendi!!!
En büyük hizmetiniz bu size göre. Ancak, Adana'daki kaldırımsızlık kültüründen bile haberiniz yok.
İşçinin alınteri ve emeğiyle uğraştığınız vakti, belediyenin hizmetine ayırsaydınız, Adana'nın birçok sorunu bir yıl içinde çözüme kavuşmuş olurdu.
Sanırım, kentte bulunan birkaç bulvar bir yıl içinde tamamlanabilirdi!!!
Biz, bu kentin yollarının birkaç ay gibi kısa sürede asfaltlanabildiğini milletçe yaşadık.
Dolayısı ile zihniyetiniz, ortaya koyduklarınız göstergesi...
Son olarak; bütçeyi yıpratıyor diye gerekçe gösterdiğiniz işçiler üzerinde edebiyat yapmayın artık.
Çünkü, o kitabı kimse okumaz... O edebiyatın sonu yok...
İşçi edebiyatı
Yayınlanma :
14.04.2015 17:29
Güncelleme
: 14.04.2015 17:29
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: