147 Operasyonda 2 Bin 398 Terörist Etkisiz Hale getirildi
Yayınlanma :
07.01.2019 08:59
Güncelleme
: 07.01.2019 08:59
“DUALARIMIZ SÜLEYMAN ŞAH
VE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN”
Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi AKAR beraberinde, Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarıyla birlikte, yılın son gecesinde Suriye sınırında bulunan SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ ve Kilis'teki Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığında denetlemelerde bulundu. Mehmetçikle bir araya geldi
CUMHURBAŞKANIMIZDAN ERDOĞAN’DAN MOTİVE
Bakan AKAR'ın sınırda ki denetim ve incelemeleri sırasında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’la yaptığı telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN "Sizler nasıl ki Cerablus'ta, Afrin'de bir tarih yazdınız bundan sonraki süreç de inşallah aynı kararlılıkla devam edecek” dedi.
TSK, DEAŞ’LA MÜCADELEDE DE ÖNEMLİ BİR VAZİFE ÜSTLENMİŞ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BUNU ETKİLİ BİR ŞEKİLDE İFA EDECEK
2018’de 147 büyük çaplı operasyonla 2.398 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Akar, "DEAŞ'la mücadelede de TSK bir vazife üstlenmiştir. Bunu da önümüzdeki günlerde etkili bir şekilde yerine getireceğiz" dedi.
ÜLKEMİZİN SINIRLARINDA TEHDİT VE RİSKİN KALMASINA İZİN VERİLMEYECEK
Bakan Akar, Mehmetçik ile Kilis’te bir araya geldiği yemekte, “Türkiye’nin güney sınırlarında hiçbir tehdit ve riskin kalmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
104. YILINDA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN DUYARLI MESAJ
Daha fazla
Millî Savunma Bakanımız Hulusi AKAR’ın Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Mesajı
“Yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan Mehmetçiklerimizin üstün bir cesaret ve fedakârlık gösterdikleri Sarıkamış Harekâtı’nın 104’üncü yıl dönümünde aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Bu harekâtın icrasında, Mehmetçiklerimizin ağır kış şartlarına ve her türlü zorluğa aldırış etmeden, millî ve manevi değerlerimiz uğruna “Ölürsem şehit, kalırsam gazi!” anlayışı içinde şehadet mertebesine ulaşmaları, hafızalarımızda derin izler bırakmıştır.
“Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!” dizesinde de ifade edildiği gibi şanlı tarihimiz boyunca kutsal vatan toprağının her karışını mübarek kanıyla sulayan şehitlerimizin Sarıkamış Harekâtı’ndaki fedakârlıkları da vatana adanmışlık destanı olarak tarihe geçmiştir.
ALLAHÜEKBER DAĞLARI’NDA EMRE İTAAT VE VAZİFEYE SADAKAT
Ayrıca, Allahüekber Dağları’nda emre itaat ve vazifeye sadakat duygularıyla şehit olan on binlerce vatan evladının yanı sıra, onlara kışlık giysi, erzak ve mühimmat yetiştirmek için yola çıkan ve Karadeniz’de batırılan Bezm-i Âlem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerimizin fedakâr personeli de Sarıkamış’ın Deniz Şehitleri olarak tarihimizdeki mümtaz yerlerini almıştır.
“Şehitler ölmez!” inancını benimseyen ve Yunus Emre’nin “Ölürse ten ölür, canlar ölesi değil.” anlayışına sahip bir kültürle yoğrulan asil milletimiz; şehitlerimizin kahramanlık ve fedakârlıklarını nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla hatırlayacak, aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaktır.
Sarıkamış şehitlerini yâd ettiğimiz bu anlamlı günde, “tek millet, iki devlet” ifadesinin güzide bir örneğini sergileyen kardeş Azerbaycan halkının Nargin Adası’nda zorunlu ikamete tabi tutulan Mehmetçiklerimize yaptığı yardımları da şükranla anıyoruz.
Yedi iklim, üç kıtaya barış, adalet ve huzur götüren, mazlumun yanında, zalimin karşısında duran, millî ve manevi değerleri uğruna Sarıkamış’taki gibi her türlü fedakârlığı gösteren atalarımızdan aldığımız ilhamla bugün de vatanımıza ve asil milletimize yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmekteyiz.
Bu mücadelemiz, başta FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri olmak üzere, asil milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden tüm terör örgütleri etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere canlarını bayraklaşan vatan toprakları uğruna feda eden bütün aziz şehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve tüm mensuplarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor; kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”
AVAŞİN-BASYAN BÖLGELERİNDE SALDIRI HAZIRLIĞINDA Kİ 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİRKEN, ZAP, METİNE VE GARA BÖLGESİNDE ÇOK SAYIDA SIĞINAK VE MÜHİMAT DEPOSU İMHA EDİLDİ
Irak kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesine 05 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde, terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edilmiş, üs bölgelerimize saldırı hazırlığında olan silahlı yedi bölücü terörist etkisiz hale getirilmiştir.
Irak kuzeyi Zap, Metina, Avaşin-Basyan ve Gara bölgelerine 02 Ocak 2019'da düzenlenen hava harekâtları neticesinde, bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edilmiştir.
…………..
PEŞREVİ GEÇELİM
“Siyasette PEŞREV dönemi bir türlü bitmek bitmiyor” diyen Usta Haberci Siyaset Bilimci Yaşar KARA-YANKI Müdavimleri için kaleme aldı “PEŞREVİ GEÇELİM” Yoksa 31 Mart 2019 Neticesinde SINIFTA KALACAKSINIZ…”
Ve daha birçok önemli ayrıntıyla birlikte 08 Ocak 2019 Salı günü GÜNAYDIN Adana’da…
………
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: