Başkan Vekili Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Günaydın sevgili Ceyhanlılar. Haftaya güzel bir haberle başlamak istiyorum. Kadir Başkanımızın 31 Mart’ta verdiği sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyoruz. Ceyhan’ın ilk araç üst geçit köprü projesinde ihale sürecimiz tamamlanıyor. İhalemiz, 27 Şubat’ta Ceyhan Belediyesi sosyal medya hesabından canlı yayınlanacak.”
ŞEHRİN İKİ YAKASI BİRBİRİNE BAĞLANACAK
Yıldız, İbrahim Mete Bulvarı’ndan TOKİ konutlarının yanına inen ve Namık Kemal ile Cumhuriyet Mahalleleri yönünde devam edecek araç üst geçit köprüsünün tamamlanmasıyla birlikte kentteki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azalacağını vurguladı. Projenin hayata geçmesiyle vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı bir ulaşım imkânına kavuşacağını belirten Yıldız, “Ceyhan’ımıza hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
MECLİS KARARIYLA YETKİ CEYHAN BELEDİYESİ’NDE
Ceyhan Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan kararla; söz konusu yatırımın ivedilikle hayata geçirilmesi ve Ceyhan halkının hizmetine sunulması amacıyla, Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan güzergâhta yapılacak her türlü projelendirme, yapım ve ihale süreçlerinin Ceyhan Belediyesi İmar, Şehircilik ve Çevre Müdürlüğü tarafından yürütülmesine karar verilmişti.
KÖPRÜLÜ KAVŞAK 400 METRE TOPLAM UZUNLUĞA SAHİP OLACAK
Planlanan köprülü kavşak (üst geçit) projesi; 104 metre açıklık, 11 metre genişlik ve toprakarme yapılarla birlikte yaklaşık 400 metre toplam uzunlukta olacak şekilde projelendirildi. Köprünün orta bölümünün ise yaklaşık 8 metre yükseklikte olması planlanıyor.
Proje kapsamında Ulus, Mithatpaşa ve İstiklal mahalleleri ile Cumhuriyet ve Namık Kemal mahalleleri birbirine bağlanacak. Bu yönüyle proje, Ceyhan’ın ilk üst geçit projesi olma özelliğini taşıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: