‘YÜREĞİMİZ ADETA KADINLAR MEZARLIĞINA DÖNÜŞTÜ’
Yayınlanma :
21.09.2021 10:20
Güncelleme :
21.09.2021 10:20


ADANA(GÜNAYDIN)
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Akdeniz Bölge Başkanı Av.Meryem Türktekin, tüm dünyada kadına yönelik şiddetin durdurulması için Birleşmiş Milletler 76.Dönem Genel Kurul Başkanı Abdulla Shahid’e mektup gönderdi
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Akdeniz Bölge Başkanı Av.Meryem Türktekin, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’den ‘21 Eylül Dünya Barış Günü’nde ‘Kadına yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine’ dikkat çekilmesini istedi. Birleşmiş Milletler 76.Dönem Genel Kurul Başkanı Abdulla Shahid’e mektup gönderen Av.Türktekin mektubunda, “Güne her gün dünyanın dört bir yanında tecavüz edilmiş, yakılmış, parçalanmış, vahşice katledilmiş kadın cinayeti haberleriyle uyanmak bizleri derinden üzüyor ve etkiliyor” dedi.
Av.Meryem Türktekin, mektubunda Birleşmiş Milletler 76. Dönem Genel Kurul Başkanı Abdulla Shahid’i yeni görevi nedeniyle kutladı. ‘Size bu mektubu, ‘kadına yönelik şiddet ve cinsiyet eşitliği’ konusunda tarafınızdan bir istirhamımız olduğunu iletmek amacıyla yazıyorum” dedi.
Av.Türktekin, şunları söyledi:
‘DÜNYADA KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN GELMİŞ OLDUĞU BOYUTTAN ENDİŞELİYİZ’
“Biz Türk kadınları ve hukukçuları olarak; gerek ülkemizde gerekse dünyada kadına yönelik şiddetin gelmiş olduğu boyuttan çok rahatsız ve endişeliyiz. Bu konuda bir isteğimizi tarafınıza iletmek istiyoruz. Şöyle ki; Güne her gün dünyanın dört bir yanında tecavüz edilmiş, yakılmış, parçalanmış, vahşice katledilmiş kadın cinayeti haberleriyle uyanmak bizleri derinden üzüyor ve etkiliyor.
Birleşmiş Milletler 2017 raporu ile, dünyada bir yılda 87 bin kadının, kadına şiddet sonucunda öldürüldüğü tespit edilmiştir. Covit-19 sürecinde kadına yönelik şiddet vakaları daha da artmıştır.”
ŞUAN DÜNYADA EN BÜYÜK SAVAŞ, CİNSLER ARASINDA YAŞANMAKTADIR !
Mektubunda, kadınların, hakları için mücadele ettikçe erkeklerin tarihsel süreçte elde etmiş oldukları üstünlüğü ellerinde tutmak adına şiddete başvurduğuna dikkat çeken Av.Türktekin, “Dünyanın gözleri önünde adeta bir kadın kırımı/cins kırımı yaşanıyor. Ancak bilinmelidir ki, bu savaşın kaybedeni sadece kadınlar değildir; insanlıktır, dünyadır.” dedi.
Av.Türktekin, Birleşmiş Milletler 76.Dönem Genel Kurul Başkanı Abdulla Shahid’e yazdığı mektubuna şöyle devam etti:
‘KADINA ŞİDDETİ ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK İNSANLIK AYIBI OLARAK GÖRÜYORUZ’
“Dünyanın yarısından fazlasını kadınlar oluşturmaktadır; kadınların geleceği, dünyanın geleceğini belirleyecek en önemli unsurdur. Artık tüm toplumların kadınların haklarının insan hakları olduğunu; ve bunun sadece kadınların davası değil, insanlığın ortak davası olduğunu idrak etmesi gerekiyor.
Ülkemiz dahil pek çok ülkede cinsiyet ayrımcılığına ve kadına yönelik şiddete karşı, bir kısım çalışmalar yapılıyor ise de; araştırma raporları, kamuoyuna yansıyan cinayetler, tecavüzler, bu konuya ilişkin tüm veriler bu çalışmaların dünya devletlerinin hemen hepsinde yetersiz kaldığını, etkin sonuçlar doğurmadığını gösteriyor.
Son zamanlarda Afganistanlı kadınların yaşadıklarını dehşet içerisinde izliyoruz.
İnsani sorumluluğumuz gereği yaşanan bu acılara seyirci kalamayız, kalınmaması gerekir.
Ancak önemle belirtmeliyim ki bizler, sadece Afganistan’da değil, ülkemiz dahil tüm dünyada kadınlara karşı işlenen şiddeti çağımızın en büyük insanlık ayıbı olarak görüyoruz; ve esefle kınıyoruz.
İnsanlık medeniyet yolunda onca yol kat etmiş olmasına rağmen, halen dünyanın birçok yerinde kadınlar ve kız çocukları yaşamlarını insan onuruna yaraşır şekilde sürdüremiyor.
Bu nedenlerle, kadına yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğinin yarattığı tüm sonuçlara karşı etkin yöntemlerle dur denilmesi ve küresel çapta farkındalık yaratacak yöntemlerle dikkat çekilmesi gerekiyor.
TÜRK KADINLARI OLARAK İSTEKLERİNİ SUNDU
Bu kapsamda Türk kadınları olarak isteğimiz;
21 Eylül ‘Dünya Barış Günü’nde Barış Çanı’nın ‘KADINLAR İÇİN ŞİDDETSİZ VE EŞİT BİR DÜNYA’ vurgusu ve dileğiyle çalınmasıdır.Zira Birleşmiş Milletler gibi saygın, insan haklarını koruyan ve gözeten bir kuruluşun ‘DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE’ bu konuya dikkat çekmesini önemli ve gerekli buluyor, böylece tüm toplumlarda etkin bir farkındalık yaratılabileceğine inanıyoruz.İstirhamımız uygun görülür ve barışın simgesi PUDUHEPA’yı da barındıran o mekanda arzumuzun gerçekleştirilmesine karar verilirse eğer, hem Afganlı kadınlar adına hem de tüm dünya kadınları adına bahtiyar olacağız.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: