Yüreğir Belediyesi’nin 2026 yılı Ücret, Vergi ve Harç Tarifesi büyük tepkiye neden oldu. Belediye yönetimini ağır şekilde eleştiren AK Parti Grup Başkan Vekili ve Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi İrfan Sancaklı, zam oranlarının ekonomik gerçeklerle bağdaşmadığını ve Yüreğirli’nin sırtına taşınamaz bir yük bindirildiğini vurguladı.
“BU TARİFE HİZMET DEĞİL, FATURA YÜKLEME ÇABASI”
Belediye yönetimini sert sözlerle eleştiren Sancaklı, “Bizim dönemimizde halkın kullandığı alanlarda sembolik ücretler uygulanıyordu. Ancak bugün, kendisini ‘halkçı’ olarak tanımlayan CHP’li yönetim, vatandaşın, gençlerin kullandığı tüm tesislerde zam yağmuruna geçti. Hani siz halktan yanaydınız? Hani daha iyi yönetecektiniz? Nerede verdiğiniz sözler? Bu yapılanın adı ne planlama ne hizmettir. Bu yapılan, vatandaşı ezmek, bütçesine yük bindirmektir.” ifadelerini kullandı.
“DAR GELİRLİNİN DÜĞÜNÜNE KINA GECESİNE BİLE GÖZ DİKTİLER”
Dar gelirli aileler için belediye dönemlerinde sundukları imkânları hatırlatan Sancaklı, özellikle sosyal tesislerdeki artışlara dikkat çekti:
“Hayma Ana ve Nene Hatun Kına Konağı’nı biz dar gelirli vatandaşlarımız için 3.500 TL gibi sembolik bir ücretle veriyorduk. Siz geldiniz, bu tesisleri ticarethaneye çevirdiniz. Bugün aynı yer için 40 bin lira alıyorsunuz. Allah’tan korkun. Bu reva mı?”
Sancaklı, otopark fiyatlarındaki artışa da tepki gösterdi:
“Adana Adliyesi önündeki otopark bizim dönemimizde 5 TL idi. Önce 50 TL yaptılar, şimdi 80 TL. Bu mudur halka hizmet?”
“GENÇLERİN SPOR HAKKINA EL UZATMAKTIR”
Spor tesislerindeki artışlara ayrı bir başlık açan Sancaklı, Yüreğirli gençlerin ücretsiz faydalanabildiği tesislerin artık ciddi bir mali yük haline geldiğini söyledi:
“Biz gençlere ücretsiz spor imkânı sağlarken, yeni yönetim gelir gelmez 600 TL ücret aldı. Sonra 800 TL yaptılar, şimdi 1.000 TL. Gençlere aslında şunu mu söylüyorlar: ‘Gidin sokakta spor yapın.’”
“%400’E VARAN ARTIŞLAR: BU BİR TARİFE DEĞİL, MALİYET YÜKÜ”
İmar işlemleri, proje onayı, asansör ruhsatı, plan tadilatı gibi temel hizmetlerde de %300 ile %400 arasında artış yapıldığını belirten Sancaklı, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi:
“Açıkça ifade ediyorum: Bu tarifeler bir güncelleme değildir. Bu, Yüreğirli’nin omzuna yüklenen ağır bir maliyet artışıdır. CHP’li Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın yönetim anlayışı bu tarifede açıkça ortadadır. Yüreğirli günü geldiğinde buna gereken cevabı verecektir.”
“TARİFE CHP’NİN OYLARI İLE KABUL EDİLDİ”
Sancaklı, tarifenin mevcut haliyle kabulünün mümkün olmadığını vurgulayarak şunları söyledi;
“Bu fiyat tarifesine komisyonda açıkça karşı çıktık. Ancak CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla teklif geçirildi. Yüreğirli hemşerilerimiz bilsin ki bu zammı yapan, onaylayan biz değiliz; biz ret oyu verdik. Hatta yapılan bu fahiş zammı CHP’li bazı meclis üyeleri bile içine sindiremedi. Öyle ki CHP Grup Başkan Vekili ve Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Ertan Sümer ile üç meclis üyesi oylama sırasında salonu terk etti. Diğer CHP’li meclis üyeleri ise grup kararına uymak zorunda bırakıldı. Onların da bu aşırı fiyat artışını içlerine sindiremediğini biliyoruz.
Sonuç olarak, CHP’li Başkan Ali Demirçalı istedi, CHP’li meclis üyeleri oy verdi ve bu tarife bu şekilde geçti. Hemşerilerimiz müsterih olsun; Yüreğir’in geleceğini bu fahiş tarifelere teslim etmeyeceğiz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: