1 yıldır atanamıyorlar
Yayınlanma :
14.12.2020 11:45
Güncelleme :
14.12.2020 11:45


Gürer, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü İnsan Kaynaklan Daire Başkanlığının 25 Ekim 2019’da, Büro Şefi, Lojistik Şefi, Yolcu Hizmetleri Şefi, Depo Şefi, Vagon Servis Şefi, Tren Şefi, Memur, Tekniker ve Mühendis olmak üzere görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açacağını duyurduğunu anımsatarak, “412 kişilik boş kadroya 762 kişi müracaat etti. Sınav belirtilen tarihte usulüne uygun olarak yapıldı. Bu sınavı 544 kişi kazandı. Bu durum sınava katılanlara duyuruldu” hatırlatmasında bulundu.
CHP Milletvekili Gürer, TCDD’nin yaptığı sınavla ilgili olarak, “Sınav sonuçlarının 1 yıl önce açıklanmasına karşın atamaların yapılmamasının nedeni nedir? Atamaların yapılacağı tarih ne zamandır?” şeklinde sorular yöneltti.
SÖZLÜ SINAVDAN SONRA ATAMA YAPILACAK
Gürer’in önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. Görevde Yükselme Sınavına ait yazılı sınav sonuçlarının açıklandığını ancak personelin atamasının yapılabilmesi için “TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği”nin 12. Maddesi gereği sözlü sınav yapılması gerektiğini belirtti.
Bakan Karaismailoğlu, “ Sözlü sınavın yapılmasından sonra aynı yönetmeliğin 13. Maddesine istinaden başarı sıralaması oluşturulacak olup, personelden aldığı puana göre tercih yapması istenilecektir” dedi.
TCDD’NİN ORGANİZASYON YAPISI DEĞİŞTİRİLDİ
Bakan Karaismailoğlu, Yönetim Kurulu’nun 18 Mart 2020 tarihinde aldığı kararına istinaden, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra organizasyon yapısında değişiklikler yapıldığını da belirterek, “Yeniden yapılanma kapsamında yapılan bu değişiklikler doğrultusunda norm kadro güncelleme çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.
SÖZLÜ SINAV TARİHİ BELLİ DEĞİL
Bakan Karaismailoğlu CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, sözlü sınavın ne zaman yapılacağıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.
GÜRER: “KAMU KURUMLARI DARMADAĞIN”
Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurumlarında yazılı ve sözlü sınavların hangi tarihlerde yapılacağının önceden planlanması ve bu plan dahilinde işlemlerin yürümesi gerektiğini belirterek, “Öyle anlaşılıyor ki TCDD’de ne plan ne de program var. Sınava giren personel 1 yıldır sözlü sınav bekliyor. Ancak Bakan dahi sözlü sınavın ne zaman yapılacağını bilmiyor. Sınavları bile kaosa çevirdiler. Böyle bir plansızlık, düzensizlik kamu kurumlarında olmamalı” dedi.
SÖZLÜ SINAVLAR KALDIRILMALI
Kamu kurumlarında artık sözlü sınavların kaldırılması gerektiğine de işaret eden CHP Milletvekili Gürer, “Yazılı sınavdan 100 puan alan bir kişi, sözlü sınavda 0 puan verilerek, ortalama puanı düşürülüyor ve yazılı sınavdan 50 alan bir vatandaşa da sözlü sınavda 100 verilerek ortalama puanı yükseltilebiliyor. Böylece yazılı sınavdan 100 alan vatandaş, sınavda başarısız sayılırken, 50 alan vatandaş çok başarılı sayılabiliyor. Bu liyakatsizliğin önünü geçilmesi için sözlü sınavların kaldırılması gerekiyor. Mülakat olarak tanımlanan sınav yandaş kayırma sınavına döndü. Büyük haksızlıklar yaşanıyor. Yazılı sınavı kazanan hakkettiği konuma gelmelidir” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: