Çulhaoğlu: Milyonlarca kişi açlık sınırının altında yaşıyor
İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, ‘Ülkemizde yoksulluk sorun olmaktan çıktı” diyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına tepki göstererek, “Milyonlarca kmişi açlık sınırının altında yaşıyor” dedi.
Yayınlanma :
14.12.2020 11:30
Güncelleme :
14.12.2020 11:30


‘’EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM DEMOKRASİYİ
SİNDİREMEYENLERİN BU MAKAMLARI İŞGAL ETMESİDİR’
“Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına, ‘Milyonlarca kişinin açlık sınırında yaşaması hakkında ne düşünüyorsunuz? İşsizlik Sigortası Fonu’nun işçilerden daha çok işverenin kullanması hakkındaki görüşleriniz nelerdir, geçen hafta Samsun’da bir eline iş, bir eline de aş yazarak kendisini asan vatandaşımız hakkındaki düşünceleriniz nedir? Diye sorduğumuz sorulara verdiği cevap aynen şöyle olmuştur. “Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı. Biz daha ziyade refahı paylaşmayı ve bu süreçteki acil durumlarda vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefleyen bir sosyal yardımı önemsiyoruz. İşsizlik fonunun işçilere ait olmadığını ve sadece onlar tarafından kullanılamayacağını, Bu fonun Yüzde 66’sı doğrudan çalışanlara, yüzde 26’sı istihdamı korumak amacıyla teşviklere, yüzde 8’i de yine istihdam bağlantılı programlara gitmekte” demiştir. Sayın Bakan, Demokrasilerde İktidar olmak muhalefetin sorduğu sorulara net-yalın bir dille manipüle etmeden cevap vermektir. Siz verebileceğiniz bir cevap olmadığından sadece o günü kurtardınız ama, bu sorunlar ortada ve gittikçe büyümektedir. Benim en büyük üzüntülerimden bir tanesi demokrasiyi sindiremeyenlerin bu makamları işgal etmesidir.”
‘ALKIŞLAYAN İKTİDAR MENSUPU MİLLETVEKİLLERİNE NE DEMELİ?’
“Ülke gerçeklerini sorduğumuz sorulara cevap veremeyen ve geçiştirmeye çalışan Sayın Bakanının konuşmasını avuçları patlarcasına alkışlayan iktidar mensubu milletvekillerine ne demeli peki. Bunu bu güne kadar Ak Partiye oy veren ve geçim sıkıntısı çeken kardeşlerimin takdirlerine arz ediyorum” diyen Milletvekili Çulhaoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Yoksulluk uzun süredir ülke gerçeği olarak ortada durmaktayken, iktidar seçimlerde verdiği 3600 ek gösterge ve EYT’lilere verdiği sözlerin hiçbirini tutmazken, Milletimiz geçim sıkıntısı altında inim inim inlerken, işsizlik tavan yapmışken, evine ekmek götüremeyen insanlarımız intihar etmekteyken, aile içi şiddet artmış ve boşanmalar çoğalmışken, kadınlara ve çocuklara cinsel istismar olayları hızla artmaktayken, öğrencilerimiz daha şimdiden okulları bittiğinde işsiz-aşsız kalacaklarını düşünürken, hazinemiz tam takır olmuş ama yandaşların vergi borçları bir kalemde siliniyorken, çiftçimiz girdi maliyetleri altında eziliyor bağı-bahçesi-traktörü haczediliyorken, esnafımız siftah yapamayıp kepenk kapatıyorken, çalışanlarımızın maaşlarına yüzde-üç-beş zam yapılırken, vatandaşından en zor anlarında esirgediği hibe yardımları başka ülkelere yapan ve bununla itibar kazandığını zanneden bir iktidar ile yönetiliyoruz ne yazık ki.
İyi Parti olarak milletimizin teveccühü ile iktidara geldiğimizde getireceğimiz iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemde bu yönetme sistemi son bulacak, şahsi itibarlarını önceleyip ülke yönetenlerden de kurtulacaktır. “
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: