AVUKATLAR MESLEKİ SORUNLARINI TARTIŞTI
Baro Başkanı Gökayaz, “Adaleti içinde bulunduğu krizden el birliğiyle çıkacağız” dedi
Yayınlanma :
28.05.2022 09:28
Güncelleme :
28.05.2022 09:28


ADANA(GÜNAYDIN)-Adana Barosu’nca düzenlenen, avukatlık mesleğinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu "Avukatlık Mesleğindeki Sorunlar Forum-3" konulu toplantı Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi.
Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın açılış konuşmasında 11 aylık süreçte yapılan çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Av. Gökayaz, Yeni Adliye Binasındaki otopark sorununu çözümü için Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerinin devam ettiğini ifade etti.Avukatlık mesleğinin çok ciddi ve can yakıcı sorunları olduğuna değinen Av. Gökayaz,“Adana Barosu’na her yıl 500-600 avukat katılıyor. Geldiğimiz bu duruma, siyasal iktidarların kontrolsüz hukuk fakülteleri açması sebep oldu. Niteliksiz hukuk fakülteleri derhal kapatılmalıdır.” dedi.
Av. Gökayaz, ülkede 22 bin 800 hakim ve cumhuriyet savcısının yüzde 65'inin 5 yıl ve altında kıdeme sahip olmasının büyük bir sorun olduğunu söyledi. Av. Gökayaz, ülkede asıl krizin hak, hukuk ve adalet cenahında olduğuna işaret ederek, “Ülkeye yabancı yatırımcı gelmiyor çünkü; bağımsız bir yargı sistemi olmadığını görüyor ve yargıya güven duymuyorlar. Eğer, adalet mekanizmasına güven artarsa uluslararası yatırımcılar, gerek fabrika ve tesis kurmak gibi doğrudan yatırımlar ile herkese iş, aş ve gelir artışı sağlamış oluruz. Adaleti içinde bulunduğu krizinden el birliğiyle çıkaracağız.” dedi.
Konuşmanın ardından Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Neval Yurtdaş moderatörlüğünde yaklaşık 4.5 saat süren forumda; CMK ve Adli Yardım görevlendirmeleriyle ilgili konular, sistemine dair görüşler eşliğinde, avukatlığa kabul ve geçiş sınavı, avukatların geçim sorunları, avukat intiharları, avukatlık yasasında değişiklik, hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları, yargı bağımsızlığı gibi konular üzerinde çözüm önerilerinde bulunuldu.
Forumda, Av. A. Faruk Ulaş, Av. Mehmet Akdemir, Av. Sabahattin Gümüş, Av. Gamze Toroman, Av. Deniz Eylem Coşkun, Av. Bahar Melek Dizdar, Av. Ezgi Tuzcu, Av. Hasan Yuvalı, Av. Hacı Hüseyin Kılınç, Av. Yasemin Tanır, Av. Mustafa Çinkılıç, Av. İpek Dirim Kara, Av. İbrahim Berkay Mart, Av. Ahmet Sait Taştekin, Av. Filiz Feyhan Aksoy Karakoç, Av. Mehmet Gökberk’in katkı koyduğu programa; avukat ve stajyer avukatlar katıldılar.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: