Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kamu emekçilerin aynı yerde 3+1 yıl çalışma zorunluluğuna tepki gösterdi. Kamuda yeni atanan birisinin 4 yıl aynı yerde çalışma zorunluluğu nedeniyle çile çektiğine vurgu yapan Barut, "Aile birliği ve bütünlüğü dağılıyor, eş ve çocuklar mağdur durumda. Bu mağduriyetin giderilmesi şarttır" diye konuştu.
"BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞANIYOR"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, AKP iktidarının toplumun tüm kesimlerini mağdur etmeye devam ettiğini söyledi. Ücret adaletsizliği yaşayan ve özlük haklarını alamayan kamu emekçilerine dikkat çeken Barut, "Kamuda çalışan yüz binlerce insanımız da, 3+1 yıllık zorunlu çalışma süresi nedeniyle mağdur oluyor. Sağlıktan Milli Eğitim'e kamudaki her alanda 4 yıl boyunca aynı yerde görev yapma zorunluluğu büyük mağduriyetlere yol açıyor" dedi.
"ÇİLE ÇEKİYORLAR"
Yanlıştan dönülmesini, yapılan çağrılara kulak verilip mağduriyetin önlenmesini isteyen Barut, "Kamu Birliği Federasyonu'ndan ilgili sendika ve emek örgütlerine kadar herkes yanlışın düzeltilmesini, kamuda 1+1 yıl çalışma süresi olmasını istiyor. Kamuda yeni atanan birisi 4 yıl aynı yerde çalışma zorunluluğu nedeniyle adeta çile çekiyor. Üstelik bu durum yasalara ve anayasaya aykırı. Aile birliği ve bütünlüğü dağılıyor, eş ve çocuklar mağdur durumda. Bu mağduriyetin giderilmesi şarttır" şeklinde konuştu.
Barut:''Kamu Emekçilerinin 3+1 Yıl Çalışma Zorunluluğu Kaldırılsın"
Ayhan Barut'tan kamu emekçilerinin aynı yerde 4 yıl çalışma şartına tepki
Yayınlanma :
14.11.2024 09:03
Güncelleme :
14.11.2024 09:37


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: