'Hekimlerin en büyük sorunu şiddet'
Adana Tabip Odası Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, yazarımız İbrahim Akyol'un köşesine taşıdığı konunun ardından açıklamalarda bulundu
Yayınlanma :
30.09.2019 09:43
Güncelleme :
30.09.2019 09:43


ADANA (GÜNAYDIN) – Adana Tabip Odası Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, Yüreğir Devlet Hastanesi'nde üroloji ve çocuk cerrahi kliniğinin aynı yerde bulunmasının uygun olmadığını söyledi. Yazarımız İbrahim Akyol'un köşesine taşıdığı konunun ardından açıklamalarda bulunan Hilal, "O hastane daha önce 650 yataklı Numune Hastanesi olarak kullanılmaktaydı. Şimdi ise 400 yataklı hale getirildi. Bu nedenle yer sorunu yok ancak sağlık personeli yetersizliği olduğu belirtilmiştir. Yapılması gereken İl Sağlık Müdürlüğü'nün oradaki personel sayısını artırarak servisleri bir an önce ayırması gerekir." dedi.
"ŞEHİR HASTANESİNDE AVM MANTIĞI VAR"
Köşe yazısında açıklama yapan idareci doktorun sözlerine katıldığını belirten Hilal, "Bir yanda AVM mantığı ile içinde alışveriş merkezleri olan ve gereksiz genişlikte odaları 5 yıldızlı otel konforunda diye övünülen şehir hastaneleri varken buna yaklaşık 2-3 km mesafede çocuk ve yetişkin hastaların birlikte kaldığı yatırım yapılmayan Yüreğir Devlet Hastanesi olması üzücüdür." diye konuştu.
"HASTALAR ŞEHİR HASTANESİNE GİTMEK ZORUNDA BIRAKILIYOR"
Ahmet Hilal, "Şehir Hastanesi açılması ve Sağlık Müdürlüğünün verileri ile Adana'da hasta yatak sayısı sadece 17 kişilik artmıştır. Yani 1500 yataklı bir hastane açılmasına rağmen diğer hastanelerin yatak sayısı azaltılmıştır. Bunun sonucu olarak hastalar şehir hastanesine gitmek zorunda kalmaktadır. Şehir hastanesinde yoğunluk öyle fazla noktaya gelmiştir ki bazı servislerde sedyede hasta yatmaktadır. Bunu çözmenin yolu diğer hastaneleri normal kapasitelerine getirmektir." ifadesini kullandı
"DOKTORLAR SÖZLÜ VE FİZİKSEL ŞİDDETE UĞRUYOR"
Hekimlerin en büyük sorununun giderek artan şiddet olduğunu dile getiren Adana Tabip Odası Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, "Her gün bir hekim veya sağlık çalışanı fiziksel veya sözel şiddete uğramaktadır. Bu durum sağlık çalışanlarının motivasyonunu kırmakta mesleklerinden soğutmaktadır. Sağlıkta uygulanan dönüşüm politikaları hastanın memnuniyetsizliğini arttırmakta bunu sorumlusu olarak sağlık çalışanını görmektedir. Çok sıra beklemesinin, hastane kalabalığının, katılım payı ödemesinin nedeni olarak kendine yardım için orada olan sağlık çalışanını görmektedir. Hastaların bu yanlıştan bir an önce vazgeçmesi gerekir." şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: