Son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi
Yayınlanma :
16.06.2022 16:07
Güncelleme :
16.06.2022 16:07


Kızıltepe Belediyesi Zabıta ekiplerince 84 işletmede denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde 10 markette kullanma tarihi geçmiş aralarında süt ve bebek mamalarının da bulunduğu 1400 ürün ele geçirildi. Belediye bahçesinde teşhir edilen ürünler Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve Zabıta Daire Başkanı Halil Yomak tarafından incelendi.Kaymakam Çam, zabıta ekiplerinin yaklaşık 2 haftadır fiyat ve insan sağlığıyla ilgili sıkı bir şekilde market denetimlerini gerçekleştirdiğini söyledi.
Yapılan 84 denetimde 10 markette 1400'e yakın kalemde tarihi geçmiş ürün buludnduğunu bildiren Çam, "El koymalar ve cezai işlemleri gerçekleştirdik. Gerekirse kapatmaya varan cezai işlemler ile ilgili çalışmalarımızı yaptık. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken mutlaka son kullanma tarihlerine baksınlar. Ürünler imha edilecek. Bundan sonraki süreçte esnafımızın vatandaşımıza tarihi geçmiş ürün satmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.Daha sonra ürünler imha edildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: