Neşet KARADAĞ
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da alkollü olarak gittikleri mahallede küfür ettikleri iddiasıyla kendilerini uyarıp dövdükleri iddia edilen kişilerin üzerine araç sürerek bir kişiyi ezerek öldüren, 4 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Ayhan Arıkan ile bu kişiyi azmettirdiği öne sürülen Tarık Erboğa hakkında müebbet hapis ve 65 yıla kadar varan hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.
Güneşli Mahallesi546 Sokak 40 numaralı evin önüne 4 Eylül 2017’de alkollü halde ticari taksiyle gelip, küfür ettikleri iddiasıyla kendilerini döverek uzaklaştırmak isteyen Sabit, Tugay , Bülent Yüzgeçer, Uğurcan Mavruk ve Utku Karaman’ın üzerine araç sürüp Bülent Yüzgeçer’i öldürüp diğer 4 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Arıkan ile Arıkan’ı bu suça azmettirdiği öne sürülen tutuksuz Tarık Erboğa hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, Arıkan ve Erboğa hakkında ‘Kasten öldürme, Kasten öldürmeye teşebbüs, Kasten öldürmeye azmettirme, Basit yaralamaya teşebbüs, hakaret, birden fazla kişi ile tehdit’, Arıkan ve Erboğa’yı dövdükleri öne sürülen tutuksuz Sabit, Tugay Yüzgeçer, Uğurcan Mavruk ve Utku Karaman ile ilgili de ‘Basit yaralama ve hakaret’ suçlarından müşteki sanık sıfatıyla iddianame hazırladı. Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.
İddianamede, Arıkan’ın müebbet ve ayrıca 65 yıl, Erboğa’nın ise müebbet ve 8 yıl hapis cezaları ile cezalandırılması istendi. Diğer 4 sanığın ise 4’er yıl hapis cezaları talep edildi.
Sanıklar Ayhan Arıkan ve Tarık Erboğa’nın alkollü şekilde Arıkan’ın kullandığı ticari taksiyle olay yerine gelerek araçtan inip Sabit, Tugay ve Bülent Yüzgeçer ile Uğurcan Mavruk ve Utku Karaman’a ‘Bize karışacak adamın….’ Diyerek küfür ve tehdit ettikleri, yoldan geçen Fadil Karayelioğlu’na da ‘Ne bakıyorsun, …..’ şeklinde küfürlü söz söyledikleri belirtildi. Bu sözler üzerine çıkan tartışmada Sabit, Tugay, Uğurcan ve Utku’nun sopalarla Arıkan ve Erboğa’yı uzaklaştırmak için dövdükleri ifade edilen iddianamede, arabayla cinayet anı da şöyle anlatıldı:
“Yaşanan olaylar üzerine Tarık Erboğa, arkadaşı Ayhan’a ‘Bin lan arabaya bunların …. Sür üzerlerine’ dedi. Tarık ve Ayhan ticari taksiye bindi. Aracı kullanan Ayhan süratli bir şekilde taksiyi kendilerini dövenlerin üzerine sürdü. Bülent, Sabit, Tugay Yüzgeçer ile Uğurcan ve Utku yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Bülent kurtarılamayarak öldü.”
İddianamede, sanık Arıkan’ın arkadaşı Tarık Erboğa’nın azmettirmesiyle Bülent Yüzgeçer’i kasıtlı bir şekilde üzerine araba sürmek suretiyle öldürdüğü, diğer 4 kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettiği belirtildi.
Sanıklar önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: