HAYDAR ŞENGÜL
ADANA (GÜNAYDIN) - Talih kuşu, yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda, 55 milyon lira ile tarihinin en büyük ikramiyesini vermiş olacak. İkramiye heyecanı Adana’yı da sardı. Adana’nın Uğurlu Abisi Zeynel Abidin Kiper de hayalleri süsleyen en büyük ikramiyeyi vermek istiyor.
2012 yılında Süper ve Sayısal Loto’yu bilen kuponun kendi makinesinden oynandığını ve 2 Yılbaşı öncesi en büyük ikramiyeyi kendi işyerinden sattığını söyleyen Kiper, “Milli Piyango’nun Adana’ya çıkması beni son derece mutlu etti. Umarım bu yılbaşı biletini de ben satarım” diyor
Kiper, “Bu yılki en büyük ikramiye Adana’ya çıkacak içime öyle doğuyor” diyor. Çok az sayıda bilet kaldığını belirten Kiper, talebin çok olduğunu vurguluyor.
Kiper şunları söylüyor, “Son günlere bu şansınızı bırakmayın. Çekilişe sayılı günler kala son ana kadar bilet alanların rüyalarını süsleyecek bu ikramiye milyonların hayallerini ve isteklerini gerçekleşmesini sağlayacak. Tamı tamına 55 milyon lira. Bu Milli Piyango tarihinin en büyük ikramiyesi olacak.”
Büyük ikramiye çıkan kuponun perşembe günü öğle saatlerinde oynandığını belirten Kiper, Çekilişin son gün olduğu için kalabalıktı. Öğle saatlerinde erkek olduğunu hatırladığım bir vatandaş makineden kuponunu oynadı. Kendisi henüz bize uğramadı. Kendisinden tek isteğim büyük ikramiye çıkan kuponun fotokopisi. Bize getirirse reklam için büfeye asacağım” diye konuşuyor
YENİ YILA MİLYONER GİRECEKLER
Öte yandan, Milli Piyango İdaresi'nin Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda bastırdığı yılbaşı özel çekiliş biletleri büyük ilgi görüyor. Özel çekilişte tam bilet 50 liradan, yarım bilet 25 liradan, çeyrek bilet ise 12,5 liradan satılıyor.
Yılbaşı özel çekilişinin ikinci büyük ikramiyesi, bu yıl da 5 milyon lira olacak. Talih kuşu, yılbaşı gecesi ayrıca 1 adet 3 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet de 1 milyon lira ve 1 adet de 500 bin liralık ikramiye verecek.
Böylece, ikramiyelerin tam, yarım ya da çeyrek bilete çıkma durumuna göre en az 5 kişi, en fazla da 13 kişi 2016'ya milyoner olarak girebilecek.
2 MİLYON AMORTİ
Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 350 lira, 40 bin adet 250 lira, 200 bin adet 150 lira, 700 bin adet 100 lira da dağıtılacak.
Umudunu piyangoya bağlayanların 2 milyonu, yılbaşı gecesi amorti ile yetinecek. 55 milyon liralık büyük ikramiyeyi kıl payı kaçıran 63 kişiye de teselli ikramiyesi olarak 55 bin lira ödenecek.
Böylece yılbaşı özel çekilişinde 2 milyon 950 bin 269 adet ikramiye dağıtılacak. Toplam ikramiye tutarı da 289 milyon 465 bin lirayı bulacak.
Yılbaşı özel çekilişinde biletlerin tümünün satılmaması durumunda, büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde bu, Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: