Üretimi yılın ilk iki ayında ikiye katlandı!
Tereyağı ve hazır gıda üretiminde kullanılan krema üretimi yılın ilk iki ayında yüzde 100'e yakın artarken, kaymak üretimi değişmedi.
Yayınlanma :
13.04.2015 08:48
Güncelleme :
13.04.2015 08:48


Böylece, yılın ilk iki ayındaki artış yüzde 92.2'yi buldu ve toplam üretim, geçen yılın 1,015 ton düzeyinden, 1,951 tona tırmandı.
Yılın ilk iki aylık döneminde tereyağı üretimi ise yüzde 7.3 artışla 7 bin 409 tondan, 7 bin 953 düzeyine yükseldi. Aynı dönemde kaymak üretimi ise 5 bin tonda kaldı.
TÜİK verilerine göre, Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 126 bin 522 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 artış gösterdi.
Yılın ilk iki aylık döneminde toplam inek sütü üretimi de yüzde 1.4 artışla 1 milyon 411 bin tona yükseldi.
İnek peyniri üretimi 50 914 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 922 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.7 azaldı.
Yoğurt üretimi 81 792 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 artış gösterdi. Ayran üretimi ise 42 810 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.4 azaldı.
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3.5 ve protein oranı ise ortalama yüzde 3.2 olarak belirlendi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: