Denetim komisyonları ve beklentilerimiz
Yayınlanma :
10.11.2014 15:47
Güncelleme
: 10.11.2014 15:47
Oluşturulacak olan komisyonun hazırladığı rapor mecliste okunup meclisin bilgisine sunuluyor.
Belediye başkanı ister ise denetim komisyonunun raporunda görülen olumsuzlukları yargıya suç duyurusu olarak taşıyabiliyor.
Eğer başkan istemez ise konunun yargıya taşınma olanağı yok.
Bazen de belediye başkanı denetim komisyonunun raporu doğrultusunda vilayete bir resmi yazı göndererek ‘konuyu inceleyin’ diyor.
Hatırlayacak olursanız CHP’nin bir dönem üzerinde çok durduğu konular denetim raporunda gündeme gelip konu akçeli işlere gelip takılınca, belediye başkanı da vilayete resmi yazı yazarak ‘şunu bir inceletin bir zahmet’ yapmıştı.
Bu ay belediye meclisleri denetim komisyonlarını kuracaklar. Denetim komisyonları 45 gün çalışarak huzur hakkı da alacak.
Elde var sıfır…
Bakın görün olacağına…
Genel anlamda belediyenin yol haritası ortaya konulup sonuçta kayda değer dişe dokunur şeyler olsa da önceki yıllarda olduğu üzere netice alınmadan raporlar arşivlerdeki yerini alacak.
Ne yazık ki devletteki prosedür böyle…
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: